Sportnytt
28 februari 2019 12:06

Inskickad intresseanmälan: Falsterbo stöttas av förbundet i VM-planerna

VM 2022I dag är sista dagen att anmäla intresse för att arrangera VM 2022. För svensk del skickas en intresseanmälan gällande Falsterbo och även Svenska Ridsportförbundet ställer sig bakom detta.

Inskickad intresseanmälan: Falsterbo stöttas av förbundet i VM-planerna
Jana Wannius klippte invigningsbandet på Falsterbo Horse Show i somras med sina barnbarn. År 2022 kan dte bli ett VM på platsen. Foto: Roland Thunholm

Redan i december rapporterade Ridsport att Jana Wannius ville ansöka om VM till Falsterbo. Häromdagen berättade Ridsport att även andra, icke namngivna, svenska potentiella arrangörer fanns med på FEI:s lista. I dag är sista dagen för att skicka in de ej bindande intresseanmälningarna och  det står klart att det enbart är Falsterbo som är aktuell som arrangör från svenskt håll.

”Förbundsstyrelsen har beslutat att ställa sig bakom Falsterbos önskan att söka VM i dressyr och paradressyr 2022. En intresseanmälan skickas från båda organisationerna till FEI, det internationella ridsportförbundet”, skriver Svenska Ridsportförbundet på sin site.

FEI har bjudit in intressenter till en informationsträff i Lausanne i slutet på mars. Efter mötet, som FEI beskriver som en workshop, kommer intressenter att ha möjlighet att lämna in en formell ansökan med planer och visioner inför VM.

FEI har öppnat upp för ansökningar om både samlade och icke-samlade VM, och för svensk del är det alltså dressyr och paradressyr som är aktuellt. Under våren och sommaren ska ansökningarna utvärderas och beslutet fattas i november under FEI General Assembly.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden