Fälttävlan
14 mars 2022 12:10

Fälttävlanscirkusen laddar för start

InternationelltEfter två år med coronapandemin ser nu den internationella fälttävlansterminen ut att kunna bli välfylld, och arrangörerna hoppas på att publiken hittar tillbaka till dem.

Fälttävlanscirkusen laddar för start
Andreas Dibowski, här på Corrida, ser fram emot att rida inför publik i Luhmühlen igen. Foto: TGL/Annette Dölger

Tyska Luhmühlen Horse Trials, som stått värd för sex EM och ett VM, är en av de få tävlingsplatser som arrangerar fälttävlan på allra högsta nivå, CCI5*-L. 16-19 juni laddar man för att återigen ta emot tusentals besökare, och firar att det i år är 40 år sedan man hade VM.

För tyskarnas nya förbundskapten, Peter Thomsen, blir Luhmühlen tävlingen där han kommer att ta ut sitt tänkta VM-lag till årets mästerskap i Pratoni del Vivaro senare i höst. Utöver den femstjärniga klassen rids även det tyska mästerskapet i en kort fyrstjärnig klass.

Mängder av klasser i Strzegom

Många av toppryttarna som är baserade i Europa väljer att starta upp sin säsong i polska Strzegom, en arrangör som inte ligger på latsidan – här kommer hela fem tävlingar med klasser upp till fyrstjärnig nivå att ridas under året. Det blir en deltävling i Nations Cup och man står även värd för ponny-EM i fälttävlan, hoppning och dressyr.

Första tävlingen drar igång den 7 april, och säsongen avslutas med två fyrstjärniga klasser i mitten av oktober. Under året trappas svårigheterna upp.
– I april så ligger alltid hindren på rätt nivå, men de tekniska kombinationerna är absolut enklare än vid till exempel Nations Cup i juni, säger banbyggaren Marcin Konarski i ett pressmeddelande.

Strzegom lockar många svenska ryttare, då arrangören utöver de högsta klasserna även erbjuder ett stort utbud av klasser även på lägre nivå.

Tävlingar med femstjärniga klasser (CCI5*-L) 2022

Lexington Kentucky, USA – 27 april-1 maj
Badminton, Storbritannien – 4-8 maj
Luhmühlen, Tyskland – 15-19 juni
Burghley, Storbritannien – 31 augusti-4 september
Pratoni del Vivaro, Italien VM i fälttävlan – 14-18 september
Elkton MD, USA – 12-16 oktober
Adelaide, Australien – 20-23 oktober
Pau, Frankrike – 26-30 oktober

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden