Fälttävlan
23 september 2017 23:00

Fälttävlansryttare avled efter fall på tävling

(UPPDATERAD) Den 29-åriga fälttävlansryttaren Maxime Debost avled i dag på eftermiddagen efter ett rotationsfall på tävling.

Fälttävlansryttare avled efter fall på tävling
Maxime Debost, här fotad för ett par år sedan, hade ridit internationellt i över tio år. Hippo Foto

Franska Maxime Debost, 29, dog efter ett rotationsfall på hinder elva i CCI1* på Châteaubriant Horse Trials. Sjukvårdare var snabbt på plats, men kunde inte rädda hans liv. Hästen Qurt de Montplaisir (SF, val f 2004, e Linaro-Flamingo) klarade sig enligt rapporter utan skador.

Ekipaget hade tävlat tillsammans sedan 2014 och hade placeringar i trestjärnig internationell klass. Maxime Debost hade ridit internationellt sedan 2005 och fullföljt fyrstjärnig klasser. Han drev sin hästverksamhet med sambon Marie Gouëllo och var far till lilla Raphaël.

Polis och FEI utreder
”Det här är en verkligt tragisk olycka och jag vet att jag talar å hela ridsportcommunityns vägnar när jag uttrycker vår sorg med anledning av de hemska nyheterna om Maxime Debost” säger FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibáñez i ett uttalande och fortsätter:

”Maxime var en väldigt erfaren ryttare som hade tävlat internationellt de senaste 12 åren och hans bortgång kommer att påverka så många människor i vårt community. Å FEI:s och samtliga inom den internationella fälttävlansfamiljens vägnar, sänder jag våra djupaste kondoleanser till Maximes familj och hans många vänner, och till det franska förbundet.”

Enligt FEI:s pressmeddelande utreder FEI och polisen omständigheterna kring olyckan.
”Vi arbetar outtröttligt för att minimera riskfaktorerna i vår sport, särskilt i fälttävlan, och dagens olycka visar hur viktigt det här arbetet är” skriver Sabrina Ibáñez.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-