Hoppning
13 maj 2020 12:04

FEI får kritik för inställt EM 2021

Fel beslutFlera förgrundsgestalter inom hoppningen är kritiska mot beslutet att ställa in EM i hoppning 2021. Det skriver World of Showjumping, som bland annat intervjuat Peder Fredricson.

FEI får kritik för inställt EM 2021
Martin Fuchs lär vara regerande Europamästare i hoppning ett tag till, även om beslutet att ställa in EM 2021 får kritik. Foto: Roland Thunholm

Irländska hoppryttaren Cian O´Connor är en av de kritiska rösterna. Han lyfter fram att det fortfarande är osäkert om det blir ett OS 2021.
− Om OS i Tokyo inte kan genomföras skulle vi i alla fall ha ett mästerskap med ett EM, säger han till World of Showjumping.
O´Connor är också orolig över sportens utveckling och syftar på dels tremannalagen i OS, dels inställt EM. Han menar att de unga blir förlotare.

Rob Ehrens, Nederländernas förbundskapten i hoppning, säger till World of Showjumping att han inte hade någon aning om att EM skulle ställas in förrän beslutet meddelades.

− Det var en diskussion om saken med oss förbundskaptener, och vi var flera som menade att det fanns goda möjligheter att ordna separata lag till OS och EM.

Även Sveriges Peder Fredricson tycker precis som Rob Ehrens att många länder har så många hoppekipage att det räcker till både OS och EM. Han konstaterar att många av dessa nu inte får chansen att gå något mästerskap under 2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden