Sportnytt
18 september 2020 12:02

FEI öppnar för Europamästerskap 2021

EM 2021Det kan bli ridsport-EM nästa år trots allt, och för några av disciplinerna diskuteras redan datum. FEI:s styrelse öppnar nu för möjligheten att arrangera EM i hoppning eller fälttävlan efter att OS har avslutats.

FEI öppnar för Europamästerskap 2021
Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou i EM-finalen i Rotterdam 2019. Foto: Roland Thunholm.

Tidigare i år beslutade Internationella Ridsportförbundet FEI att det inte skulle bli något europamästerskap i hoppning, dressyr, paradressyr och fälttävlan 2021, detta som en följd av att OS flyttade till 2021.

Men efter starka protester från flera nationer, förbundskaptener och ryttare i framför allt hoppning, har FEI undersökt om beslutet kan ändras.

I juli gick frågan ut till FEI:s tekniska kommittéer om de ansåg att FEI borde ompröva beslutet, och vid FEI:s senaste styrelsemöte har ännu ett steg närmare ett EM 2021 tagits.

På grund av de pågående diskussionerna ska FEI:s styrelse nu avgöra saken vid sitt nästa möte 20 oktober, skriver FEI på sin hemsida.

Styrelsen vill också utreda möjligheten att arrangera ett EM i hoppning eller fälttävlan under samma period som Paralympics avgörs, om inga bättre datum står att finna, heter det i pressmeddelandet.

− Det är många beslut som ska fattas innan vi vet om det kan bli EM 2021. Det ska finnas arrangörer och datum, och andra tävlingar måste vara beredda att flytta på sig, säger Henrik Ankarcrona, svensk förbundskapten i hoppning och ledamot i FEI:s hoppkommitté.

− Om det blir något EM 2021 vet vi inte än, men vi ska utröna möjligheterna så långt det går, fortsätter han.

Originalplanen var att EM i hoppning, dressyr och paradressyr skulle ha gått i Budapest, Ungern, medan EM i fälttävlan skulle ha avgjorts i franska Haras du Pin.
Vilka som kan bli arrangörer om EM trots allt blir av, är ännu inte klart.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden