Nyheter
26 juni 2020 16:03

FEI ställer in stormöte – kan bli digitalt

CoronatiderI november skulle FEI:s generalförsamling ha mötts i Sydafrika. Men nu ställer FEI:s styrelse in stormötet. Det finns en chans att mötet blir av – men då via digitala kanaler.

FEI ställer in stormöte – kan bli digitalt
FEI:s ordförande Ingmar de Vos. Arkivbild: FEI

För första gången skulle det internationella ridsportförbundet FEI:s generalförsamling ha mötts i Sydafrika, närmare bestämt Johannesburg. Men efter att styrelsen för FEI haft videomöten under tre dagar kommer ett pressmeddelande – 2020 års upplaga av generalförsamlingen ställs in.
– Säkerheten är högsta prioritet för vår organisation. Även om det är synd var det enda ansvarsfulla att ställa in detta års möte, säger Ingmar De Vos, ordförande för FEI, i pressmeddelandet.

Styrelsen beslutade enhälligt att 2021 års möte ska gå av stapeln i Johannesburg.
Ingmar de Vos säger i pressmeddelandet att det är tur att vi lever i en tid då digitala möten kan ske – men är även tydlig med att fysiska möten måste ske.
– Möten ansikte mot ansikte är det som håller ihop oss som organisation.

FEI tittar nu på möjligheten att köra generalförsamlingen digitalt. Enligt pressmeddelandet kommer besked om detta till de nationella ridsportförbunden så småningom.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden