Dressyr
30 september 2018 13:34

Felicia Olofsson vann juniorernas kür

FlyingeSöndagen är vigd för kürklasser på Flyinges International Grand Prix. Först ut var juniorerna, och där blev det regerande svenska mästarna Felicia Olofsson på Bellman som tog hem segern.

Felicia Olofsson vann juniorernas kür
Regerande mästarduon Felicia Olofsson och Bellman tog hem segern i juniorernas kür på Flyinge. Foto: Anna Johannesson

Tre internationella kürklasser rids under sista dagen av Saab International Grand Prix Dressage på Flyinge. I juniorernas kür startade femton ekipage från Sverige, Danmark, Nederländerna och Norge. Det blev svensk seger i klassen genom regerande svenska mästarduon Felicia OlofssonBellman (SWB hingst f-06 e Hermes-Prestige VDL, uppf Filip Wilhelmsson & Birgitta Österberg) med 73,600 procent och drygt 11 000 kronor i prispengar.
”Vår första dag här i Flyinge var inte så bra men nu kändes han fantastisk”, säger Felicia Olofsson i ett pressmeddelande från arrangören.

Felicia bodde tidigare i Hässleholm men har nyligen flyttat för att gå i skola på Bollerup. Hon har ridit Bellman i tre år och tränar för Maria von Essen på Viderup.

Danskt blev det på andra- och tredje plats genom Maja Juul/Grosse Freude som var alldeles strax bakom Felicia och Bellman med 73,542 procent, samt Maya Mosegaard CramonLivia EG som red ihop 73,209 procent.

180930_feliciaolofsson_annajohannesson2
Vinnarekipaget Felicia Olofsson och Bellman in action. Foto: Anna Johannesson

Ytterligare en svensk placering blev det genom Sofia Buskhe som kom på femte plats med Fireball Macohl med 71,242 procent.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden