Ponny
3 november 2018 05:00

Fem lag klara för final på lag-SM

Lag-SMLag-SM i dressyr för ponny har haft premiär i sin nya skepnad. Efter fredagens kvalomgång har 23 lag blivit 5 – nu ska de göra upp i finalen.

Fem lag klara för final på lag-SM
Siri Ehrnrooth, här fotad på SM i somras, var med sina 69,414 procent bäst i kval-vinnarlaget och tvåa individuellt i mästerskapsprogrammet. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Det svenska lagmästerskapet i dressyr för ponnyer, där mästerskapet inte längre är en avslutning på elitserien, startade under fredagen hos Billdals RK. Inte mindre än 23 lag med tre ryttare vardera kom till start, men bara de fem bästa får tävla vidare i lördagens final.

Kvalet reds i FEI:s lagtävlansprogram (två ryttare) och FEI :s individuella mästerskapsprogram (en ryttare). Bäst i test var ett av de distriktslag som Göteborg och Bohuslän ställde upp med. Lagets Siri Ehrnrooth/Danny Beau, Ebba Johansson/Brattelids Petit Le Brun och Vanessa Palm/Nonstop red ihop 203,748 procent.

De får sällskap i finalen av, enligt placeringsordning i kvalet: Föreningen Mantorpsryttarna, Ronneby Ryttarförening, Värmland och Stora Wäsby Fältrittklubb.

De fem lagen gör upp i SM-finalen, som rids i FEI:s mästerskapsprogram (en ryttare) och FEI kür för ponnyryttare (två ryttare).

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden