Sverige
8 juni 06:20

Fick pris för 50 år i ridsportens tjänst

VälförtjäntAnna-Britta Oldén firar i år 50 år som Grand Prix-domare, och Lena Annergård har 50 års erfarenhet av ridläraryrket. De uppvaktades på Strömsholm under Nationaldagen, där också Maria Eriksson uppmärksammades.

Fick pris för 50 år i ridsportens tjänst
Lena Annergård och Maria Eriksson fick ta emot utmärkelsen Svensk Fellow. Foto: Roland Thunholm

Det var Svenska Ridsportförbundet och förbundets dressyrkommitté som under Strömsholmsdagarna uppmärksammade det faktum att Anna-Britta Oldén i år firar 50 år som Grand Prix-domare. Hon har dessutom varit domarutbildare i 40 år.

Under Strömsholmsdagarna delades också titeln Svensk Fellow ut till Lena Annergård samt Maria Eriksson. Lena Annergård har 50 års erfarenhet av ridläraryrket, och arbetar sedan 2000 på Svenska Ridsportförbundet.

”Lena brinner verkligen för utbildning och den svenska ridskolan och hon har med all säkerhet fått många personer att vilja bli ridlärare. Alltid finns hon där, trygg och stabil med kloka ord, stor kunskap och lång erfarenhet”, skriver Västergötlands Ridsportförbunds styrelse i den motivering styrelsen skickade in för att få henne utnämnd.

Utmärkelsen delades ut under Strömsholmsdagarna där även Maria Eriksson tog emot sin Fellow-utmärkelse. Maria, som varit verksam som förtroendevald sedan 1978 och idag är ordförande för Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och utbildningssektion, utsågs 2021 till Svensk Fellow för sitt stora engagemang inom ridsporten. Utmärkelsen skulle ha delats ut i samband med Gothenburg Horse Show 2022 i Göteborg, men då detta evenemang blev inställt på grund av pandemin firades Maria nu.

Det är Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och utbildningssektion som utser en Fellow. För att kunna få titeln måste ridläraren bland annat ha en formell kompetens på högsta nivå samt ha varit mångårigt och framgångsrikt verksam och tongivande inom ridsporten, främst inom ridskoleverksamheten, skriver Svenska Ridsportförbundet på sin hemsida.
Inklusive Maria och Lena är det totalt 26 personer som hittills erhållit titeln Svensk Fellow.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden