Hoppning
23 februari 2018 11:45

EM-medaljören Cora flög hem segern i Morgondagens vinnare

GHSCora Sidney Hirn satsade rejält mot sista hindret. Planen höll och hon kunde galoppera i mål som "Morgondagens vinnare" med Bluffing Spirit, som definitivt visade mer "fighting" än "bluffing" spirit i den viktiga finalen.

EM-medaljören Cora flög hem segern i Morgondagens vinnare
Foto: Roland Thunholm

Efter en säsong av kval gjorde slutligen 16 av Sveriges absolut främsta juniorer i hoppning upp i den prestigefyllda finalen av Morgondagens vinnare. Många av ekipagen redde ut finalbanan på 1,35 på prima vis och slutligen gjorde sju upp i en rafflande omhoppning.

Wilma Jaqueline Glans och Alma A var andra ekipage ut i omhoppningen och först att sätta felfritt. Strax efter kom Cora Sidney Hirn  och satsade både snyggt och effektivt  på den sista distansen. Tillsammans med Bluffing Sprit var det fighting spirit som gällde och hon flög över den sista oxern till publikens hisnande ”oooh”. Därmed kunde Cora notera felfritt på ledartid, innan hon strålande klappade om sin kamrat rejält som tack för rundan som ledde hela vägen till seger i Morgondagens vinnare 2018.

180222corabluffing3rt
Mot seger. Foto: Roland Thunholm

– Jag kapade nog ännu ett galoppsprång mer än vad som var tänkt, säger vinnaren Cora vid prisutdelningen om den vinnande sträckan mot sista oxern.
Hon berättar vidare att Bluffing Spirit har glimten i ögat och kan vara lite nafsig – och visst försökte han ta sig ett bett från segerbuketten.
– Han kallas Herr Krabba, säger Cora och skrattar.

Snart 16-åriga Cora tog brons på ponny-EM i somras och satsar nu som junior. Hon har haft ”Herr Krabba” i snart två år och nu har hon sålt sin sista ponny till förmån för fullt fokus på stor häst.
– Jag har inte hunnit hunnit göra så mycket som junior än, så det här rankar jag jättehögt. Nu hoppas jag kunna skaffa mer rutin och se vart det bär.

De fyra återstående ryttarna i omhoppningen gjorde fina försök att utmana om topplaceringen, men det höll inte riktigt hela vägen för någon av dem. Stina Efraimsson med Dana tog bronsplatsen och fjärdeplatsen säkrade Erik Dahnelius med Musse B Good.

Hela topptrion Cora, Wilma Jaqueline och Stina, red på GHS även förra året, men nu med bättre resultat. Att de stortrivs i hetluften råder det ingen tvekan om och de fixar såväl arenan som presskonferensen med bravur.
– Det är så väldigt kul här. Jag skulle gärna hoppa fler klasser, säger Cora glatt och får snabbt medhåll av sina kollegor på podiet.

180223wilmaglnas2rt
Wilma Jaqueline Glans säkrade andraplatsen. Foto: Roland Thunholm
180223stinaefraimssondanart
Stina Efraimsson blev finaltrea. Foto: Roland Thunholm
Erik Dahnelius blev fyra i finalen. Foto: Roland Thunholm

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden