Hoppning
8 februari 2018 10:54

Spännande jakt på finalbiljetter i Borås

För många juniorer och ungdomsryttare är en plats i finalerna vid Gothenburg Horse Show ett stort mål. Några är redan klara för final, medan det för övriga väntar ett sista spännande kval i Borås innan det står klart vilka som får rida.

Spännande jakt på finalbiljetter i Borås
Alice Tapper är klar för final i Krafft Young Rider Cup med Quincy, men hoppas även kvala in Doge Dogelito för att kunna välja. Foto: Roland Thunholm

 

Sista kvalet avgörs i Borås i samband med Gina Tricot Grand Prix. För ungdomsryttarna sker avgörandet redan i morgon, fredag, medan juniorerna får ladda ända till lördag.

27 ungdomsryttare är anmälda till 1.45-hoppningen i Borås och de 20 bästa får poäng, så än kan mycket hända i toppen. Totalt är det tio ekipage som får rida i Göteborg.

En som redan är klar för final är Alice Tapper. Just nu ligger hon på delad andra plats med Quincy men hon har även häng på topp 10 med EM-hästen Doge Dogelito.

– Förhoppningsvis kan jag göra så bra ifrån mig i morgon med Doge så att jag kan välja vilken häst jag ska rida i finalen, berättar Alice.

Egentligen tror hon inte att det spelar någon större roll vilken häst hon rider i Göteborg. Quincy har visat strålande form i kvalen och var trea senast i Helsingborg medan Doge Dogelito är lite mer obekymrad om miljöer och kanske kan passa bättre i en arena som Scandinavium.

– Jag och Quincy var med i finalen av Morgondagens Vinnare för två år sedan, då var han lite spänd och vi hade ett nedslag i finalen men gjorde det ganska bra ändå. Han har dock mognat sedan dess så jag tror att han kan gå bra, förklarar Alice.

Förra året slutade hon på elfte plats i kvalet och fick nöja sig med att vara första reserv.

– Därför är det skönt att redan ha poäng så att det räcker till final, konstaterar Alice.

Färdig för final är också Ottilia Lundgren. Hon toppar listan både för ungdomsryttare (på Ti Quenta B) och juniorer (på Melker av Herred) och kommer inte alls till Borås utan laddar upp inför finalen med skidåkning i Alperna i stället. Däremot får hon inte rida båda finalerna, utan måste bestämma sig för vilken hon vill vara med i.

Även Julia Almebäck och Dakar Z kan känna sig säkra på en finalbiljett med sina 57 poäng, Clara Lindgren/Naomi och Andrea Falk/Gamiro ligger också bra till med 53 respektive 50 poäng. Men det är tätt mellan plats 5 och 15 och då seger i kvalet ger 24 poäng kan fortfarande mycket hända.

I juniorklassen Morgondagens Vinnare är det 16 ekipage som får rida finalen. 47 ekipage är anmälda till lördagens kvalklass och även här delas det ut 24 poäng till den som vinner.

Ottilia Lundgren är helt överlägsen på denna lista, men både Linus Hertzig/Bologna, Tilda Eldh/Cash In och Michelle Cranning Hillgren/Udermus kan känna sig säkra på en finalplats.

Ställning Morgondagens Vinnare

Ställning Krafft Young Rider Cup

Start- och resultatlistor Gina Tricot Grand Prix

Live-TV från Borås

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden