Hoppning
24 januari 2018 12:33

Ny klass för bara kvinnor under Boråstävlingen

Ny klassGina Tricot Grand Prix i Borås närmar sig med stormsteg. I år har en ny klass för bara kvinnliga ryttare premiär på tävlingen.

Ny klass för bara kvinnor under Boråstävlingen
Arkivbild: Roland Thunholm

Gina Tricot Ladies Trophy har premiär under Gina Tricot Grand Prix, som hålls den 7-11 februari i Borås.
”I år firar vi 10 år och vill sätta tjejerna i centrum. Ladies Trophy är en ny del av programmet där vi vill ge de bästa kvinnliga ryttarna chansen att visa upp sig tillsammans. En riktig girlpower-klass”, säger Anna Appelqvist, en av grundarna till Gina Tricot Grand Prix, i ett pressmeddelande.

Vinnaren tar hem 50 000 kronor samt en specialdesignad ring. De tre främst placerade kvalar in till Guldfinalen på 1,45.  1,40-klassen Ladies Trophy är öppen för 20 kvinnliga ryttare, enligt propositionen  ”för de 15 högst rankade kvinnliga ryttarna enligt Svenska Ridsportsförbundets championatsranking i 1,45 m och uppåt per 21 december 2017 samt 5 av arrangören utvalda kvalificerade ekipage”. Bland de anmälda just finns finns exempelvis Sandra Carlsson, Stephanie Holmén och Helena Persson.

”Jag ser verkligen fram emot att rida årets Gina Tricot Grand Prix och tycker att den nya klassen Ladies Trophy är ett väldigt roligt och viktigt initiativ. Det finns så många duktiga kvinnliga ryttare i Sverige och det är kul att vi får lite extra tid i rampljuset”, säger Stephanie Holmén, ambassadör för Gina Tricot Grand Prix, i pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden