Ridsport Play
20 april 2019 09:48

Filmklipp: Se Bengtssons charmiga framtidshopp

Bestämt fölCharmiga föl går det inte att få nog av, och så här i påsktider bjuder vi gärna på ett filmklipp från Rolf-Göran och Evi Bengtsson. Deras framtidshopp Cultino visar på handlingskraft och bestämdhet, hur liten han än må vara.

Filmklipp: Se Bengtssons charmiga framtidshopp
Stall Bengtssons lilla bestämda Cultino har Evis mästerskapshäst Kuschel's Ulika som mamma och Rolf-Görans tidigare topphäst Casall som farfar. Foto: Privat/Roland Thunholm

Stall Bengtsson, som drivs av Rolf-Göran och Evi Bengtsson, har på Instagram lagt ut ett filmklipp på deras hingstföl Cultino. Det unga fölet visar redan tecken på gott gry – han vet vad han vill och med bestämda tag får han sin mamma dit han vill så han kan klia sig på ryggen under henne. Se det charmiga klippet här:

Cultino är ett hoppföl med gott påbrå. Pappa Casaltino är en 8-årig hingst som tävlas upp till 1,40 av Rolf-Göran, och han är en son till Rolfs tidigare topphäst Casall. Mamma Kuschel’s Ulika (e Colman-Contender) tävlas av Evi Bengtsson upp till 1,50 – ekipaget har bland annat vunnit de tyska mästerskapen för kvinnor. Evi och Ulika är i full fart med tävlandet, men vem surrogatmamman som får tacklas med den bestämda Cultino är framgår inte av inlägget.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden