Hoppning
12 januari 2023 22:13

Fin svensk start i Basel

InternationelltDe svenska hoppryttarna har inlett veckans världscupmeeting i Schweiz på ett sätt som ger förhoppningar inför fortsättningen - Angelica Augustsson Zanotelli vann den första femstjärniga utmaningen och Henrik von Eckermann levererade i kvällens sista klass.

Fin svensk start i Basel
Angelica Augustsson Zanotelli hoppade hem segern i den inledande klassen i Basel med Fire Loops 2 M. Här syns ekipaget i Friends Arena i november. Foto: Roland Thunholm

En tidshoppning över 1,40-hinder inledde de femstjärniga tävlingarna i Basel, och Angelica Augustsson Zanotelli såg till att det blev svenskt i topp direkt. Fire Loops 2 M (val f -11, e Florencio 2-Qredo de Paulstra, äg Francois Glemot), som redan hunnit med fina placeringar i år, var ohotat snabbast och valacken tog nu sin första internationella seger med Angelica.

I den efterföljande 1,45-klassen, även det en tidshoppning, höll sig Erica Swartz och Henrik von Eckermann väl framme – Erica placerade sig som femma med Jovita, med Henrik strax bakom som sexa på Calizi.

Kvällens sista klass bestod av en tidshoppning på 1,50-nivå. Henrik von Eckermann kom till start med kvicka Iliana, och det syntes tydligt att världsettan jagade segertiden. Efter en fin runda med bra framåtlägen blev det till slut en andraplats, bakom SWB-valacken Texas (f -11, e Tornesch-Robin Z, uppf Göran Linell) som är regerande fransk mästare i hoppning med Penelope Leprevost.

Resultat Basel

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden