Ponny
1 december 2013 17:43

Estrid vann prinsens pris

Estrid Jonsson red Munsboro Mourinho till seger i årets upplaga av Prins Carl Philips pris i Globen. Djursholmsekipaget stod för en av tre felfria rundor i finalen som gick i medelsvår B.

Estrid vann prinsens pris
Estrid Jonsson red Munsboro Mourinho till seger i Prins Carl Philips pris. ANNA-LENA BERGQVIST

– Det här är det största jag har gjort, säger Estrid Jonsson som är 15 år och bor i Djursholm.

Åtta ponnyekipage ha kvalat till medelsvår B-finalen i Globen på tävlingar runt om i Sverige under året. Flyingeekipaget Cornelia Georgsson och Jelle var först ut i medelsvår B-klassen och av C-ponnyerna. Jelle började spänstigt och fint men ville inte riktigt vara med på hinder tre, där det först blev ett stopp och sedan ett nedslag. Totalt åtta fel.

Nääsryttaren Ottilia Lundgren lotsade Glen Loch säkert runt banan och var felfri i första fasen. När hon lade upp tempot en aning i andra fasen hann ponnyn inte riktigt med att få upp sina framben på två hinder i slutet av banan. Det blev åtta fel i fas 2 och totalt.

Evelina Lindh och Ykon Gold var felfria i första fasen, men missförstod varandra i anridningen mot ett räcke i fas två och fick ett nedslag. Ale-Jennylundsryttaren fick fyra fel och tog ledningen.

För Ida Franzén och April is full of  Surprices var det nära att bli felfritt i mål efter första fasen, men på sista hindret kom skäcken lite för nära och fick med sig en bom. Det blev också ett nedslag i andra fasen och totalt åtta fel för finalens andra Ale-Jennylundsekipage. 

Efter att hindren har höjts till kategori D kom Stora Wäsby Fältrittklubbs Isabelle Kardevall och Is från Gullunge in på arenan. Ponnyn var säker på foten längs hela banan, men fick ändå med sig en bom ner och slutade fyra fel. 

Välhoppande Rhystyd Olivia gjorde inga misstag på banan trots att hennes ryttare Julia Hallberg satte lite tryck på väg mot sista hindret i andra fasen. Dagstorpsryttaren stod för klassens första nolla och tog ledningen. 

Munsboro Mourinho visade prov på sin positiva inställning och ville inte vara sämre än ponnyn före. Det såg enkelt ut när han lotsades runt den väl pyntade banan av Estrid Jonsson, Djursholms Ridklubb. Dubbelnolla och ny ledare i klassen med en knapp sekund tillgodo. 
– Det har varit min dröm att rida i Globen sedan jag började att rida på ridskola. Det här var det roligaste jag har gjort, säger Estrid Jonsson.
Hon har haft sin ponny Munsboro Mourinho i två år.
– Han är verkligen bussig och ställer alltid upp, säger Estrid Jonsson som var väldigt glad efter sin seger.
Nu blir det inga mer tävlingar i år för ekipaget.
– Nästa år vill jag försöka kvala till SM och Falsterbo och kanske tävla utomlands. 

Sofia Ekestubbe och Noblesse Oblige, Örebro FK, bjöd en på en väl avvägd runda utan några misstag. Det blev två felfria rundor men tiden räckte inte hela vägen. 

Läs mer

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden