Fälttävlan
3 augusti 2014 07:30

Finaldags i Sugar cup

Det är inte bara de stora stjärnorna som rider på Ribersborg den här helgen. Kanske finns några av framtidens stjärnor i finalen i Sugar cup som går på söndag . Paulina Lundgren och Barbie år ett av 40 startande ekipage.

Finaldags i Sugar cup
Paulina Lundgren är en av deltagarna när finalen i Sugar cup rids på Ribersborg.

 Nästan 100 unga ponnyryttare mellan åtta och 18 år har deltagit i årets Sugar cup. Drygt 30 av dem har tagit sig till finalen som rids på Ribersborg i dag, söndag. Finalen inleddes med träning för en av initiativtagarna, Ted Velander på lördagen.
– Det ska bli jättespännande, säger 11-åriga Paulina Lundgren som är en av finalisterna tillsammans med sitt gotlandsruss Barbie.

Hon tycker att hon har lärt sig mycket om fälttävlan i cupen.
– Det är ju enklare där än på vanliga tävlingar. Men nu ska jag snart rida en riktig tävling, säger hon. 

Finalen rids på Ribersborg med hinder som är miniatyrer av förra årets EM-hinder. De har byggts av tävlingsledaren Pelle Magnusson och hans medhjälpare Daniel Trygg och Joakim Ek. 

Sugar cup har pågått sedan 2009 och det har hunnit passera en hel del ryttare genom systemet som är en träningsserie i terrängridning med stilbedömning. Den rids över olika typhinder med en maxhöjd på 60 centimeter. Under året har det gått deltävlingar i nio av Svenska Ridsportförbundets distrikt och två semifinaler.  Söndagens final, som indelad i två åldersklasser, stilbedöms av Alexandra Larsson, B-tränare i fälttävlan och Ted Velander, C-tränare i fälttävlan.

Läs mer om Sugar cup här. 

Startlista, söndagens final

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 117 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-