Hoppning
12 april 2019 08:44

Finfin start för svenskarna i GCL

GCLTre svenska ryttare startade i torsdagens Global Champions League i Mexiko. Och vilken start det blev - alla tre nollade sina rundor. För Peder Fredricson och Zacramento betydde gårdagens resultat att hans lag Shanghai Swans ligger trea inför den andra rundan.

Finfin start för svenskarna i GCL
Peder Fredricson och Zacramento red felfritt och Shanghai Swans ligger på tredje plats efter första GCL-rundan i Mexiko. Foto: Stefano Grasso/GCL

Omgång två av Global Champions League rids denna vecka i Mexico City. Under torsdagen reds första rundan av totalt två. I startfältet fanns tre svenska ekipage: Peder FredricsonZacramento (SWB val f-05 e Cardento-Cortus) som rider för Shanghai Swans, Malin Baryard JohnssonH&M Indiana (BWP sto f-08 e Kashmir van Schuttershof-Animo’s Hallo) för Berlin Eagles och Evelina TovekDalila de la Pomme (SBS sto f-09 e Taran de la Omme-Diamant de Semilly) som ingår i Scandinavian Vikings.

Hindren låg på upp till 1,60, och klassen reds direkt mot klockan. De svenska ryttarna fick alla tre en riktigt bra start med felfria rundor. Snabbast av dem var Evelina Tovek som med 76,37 sekunder tog en individuell åttondeplats i klassen, och hon följdes av Malin Baryard Johnsson som med 76,92 sekunder tog hand om niondeplatsen.

Peders lag ligger trea

Peder hamnade utanför de individuella placeringarna, men då hans lagkamrat Shane SweetnamKirschwasser Scf även han nollade, ligger Shanghai Swans på en mycket fin tredjeplats inför den andra rundan som rids under lördagen. Evelinas lagkamrat Christian Ahlmann fick fyra fel med Dolocia, och Scandinavian Vikings ligger på åttonde plats efter torsdagens hoppning. Även Malins tävlingskamrat Lorenzo de Luca fick fyra fel med Evita van’t Zoggehof, och Berlin Eagles ligger på plats 13.

Team Scandinavian Vikings - Evelina Tovek (swe) On Dalila De La Pomme
Evelina Tovek och Dalila de la Pomme tog en individuell åttondeplats. Foto: Stefano Grasso/GCL

För Malin Baryard Johnsson som gör debut i GCL var det en upplevelse att rida i Mexiko.
– Det är fantastiskt, vilket ställe, vilken arena. Det är vackert. Banan idag är stor så det räcker, men den är rättvis, sade Malin i ett pressmeddelande från Global Champions.
Hennes lagkamrat Lorenzo de Luca berättade att han såg fram emot att få ingå i samma lag som Malin.
– Det är toppen att rida med Malin, och vi har ett bra team med många bra hästar. Så jag ser fram mot det här året mycket.

Malinindiana_rt
Malin Baryard Johnsson tog en individuell niondeplats med sin VM-häst Indiana. Foto: Roland Thunholm

Valkensvaard United i ledning

Leder Global Champions League i Mexiko gör Valkensvaard United, där Alberto Zorzi/Contanga och Bertram Allen/Molly Malone V båda satte två felfria rundor.  Bertram Allen och Molly Malone var riktigt snabba och tog även en individuell tredjeplats i klassen.
– Vi hade en bra start idag. Alberto var felfri och Molly var snabb så vi ligger i ledning. Men det är flera som är felfria och och några på fyra fel, så lördagen vill bli väldigt viktig, sade Allen efter att laget lagt sig i ledning.

190412_bertramallen_stefanograsso
Bertram Allen och Molly Malone V var riktigt snabba och lade Valkensvaard United i ledning. Foto: Stefano Grasso/GCL

Individuellt vanns klassen av Colombias Carlos Enrique Lopez LizarazoUlhane de Conde.

Individuella resultat i klassen
Ställning i Mexiko efter första rundan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden