Sverige
15 november 2017 12:00

Fint bidrag till ny häst när ridsporten får en miljon kronor

UtdelningSvenska spels kunder väljer själva vilken förening de vill supporta via Gräsroten när de spelar och i dag delas stödet ut. För en av landets ridklubbar betyder det ett fint bidrag till en ny häst.

Fint bidrag till ny häst när ridsporten får en miljon kronor
Örestads RS kan glädja sig åt ett bra tillskott. Foto: Bildbyrån

I dag blir det miljonregn över ungdomsidrotten i Sverige när över 50 miljoner kronor delas ut av Svenska Spels Gräsroten. Just ungdoms-ridsporten får 1 067 786 kronor i samband med årets utbetalning från Gräsroten.

452 ridsportföreningar i landet delar på pengarna och den förening som får överlägset mest är Örestads RS med 85 191 kronor.
”Gräsroten betyder väldigt mycket för oss. Planen är att använda pengarna till att köpa en ny häst som vi kan använda för funktionsnedsatta” säger Kerstin Berggren, verksamhetsledare i Örestads Ryttarsällskap, i ett pressmeddelande.

Näst mest får Kalix Ryttarförening med 22 002 kronor och därefter Haparanda Ryttare som får 17 158 kronor.

”Samarbetet med Svenska Spel är värdefullt för hela idrotten. Pengarna från Gräsroten bidrar till att utveckla föreningsverksamheten över hela landet så att fler barn och unga kan komma i rörelse och bli en del av idrottsrörelsen” säger Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet.

Riksidrottsförbundet, Gräsroten
Lennart Käll, vd på Svenska Spel, och Stefan Bergh, generalsekreterare Riksidrottsförbundet, står redo med ridsportens check. Foto: Bildbyrån

Klubbar ansluter sig gratis till Gräsroten för att ha en chans på bidrag. Svenska Spels kunder fördelar miljonerna varje år genom att också ansluta sig och sedan kostnadsfritt välja en till tre favoritföreningar att stötta. Varje gång en ansluten  person spelar via Svenska Spel går poäng till den valda klubben och den samlade poängen avgör till sist hur många kronor som går till varje förening.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden