Hoppning, Ponny
28 maj 2018 12:10

Fjärde ekipaget klart till Falsterbos ponny-GP

Mot FalsterboÄnnu en biljett till Grand Prix för ponnyer i Falsterbo har delats ut. Den här gången gick GP-biljetten till högsta klassens tvåa i Vetlanda.

Fjärde ekipaget klart till Falsterbos ponny-GP
Sally Wikner är klar för Falsterbo. Foto: Lisbeth Pahnke Airosto

Startfältet till prestigefyllda NAF Five Star Magic Pony Grand Prix i Falsterbo börjar ta form. Senast ut att ha en säker GP-biljett är Sally Wikner och Mystic Impact (val, f 2007, imp Irland) som kvalade då de kom tvåa i högsta klassen medelsvår A på Vetlandaortens RF:s nationella ponnyhoppning.

Sally var den fjärde ryttaren i år att bli klar för Falsterbos ponny-GP och ansluter sig därmed till Jump Club-vinnaren Michelle Cranning Hillgren, Hammarö-vinnaren Ebba Danielsson och Sundbyholms-vinnaren Philip Svitzer.

Esther segrade

Segern i medelsvår A i Vetlanda i kategori D gick till Esther Högdahl och Caroll.  FHS-biljetten gick till Sally eftersom Esther är snäppet för gammal för att rida Falsterbos GP med 16-årsgräns.

Den vinnande C-ponnynduon Izabelle Stolth med Steel Flight, som hoppas på att bli uttagen till NM, levererade klassens enda felfria grundomgång. Genom sin vinst tog ekipaget sin andra raka medelsvår A-seger.

Resultat

180527estherhögdahlcarolllpa
Esther Högdahl och Caroll tog sin första medelsvår A-seger. Foto: Lisbeth Pahnke Airosto
180527izabellestolthsteelflightlpa
Izabelle Stolt och Steel Flight följde upp MSVA-segern på Wermland Equestrian Games med en ny vinst på samma nivå. Foto: Lisbeth Pahnke Airosto
180527theagånehedlpa
Ännu en ryttare med en lyckad tävling bakom sig är Thea Gånehed. Hon vann kvalet till inverkans-SM och MSVB med C-ponnyn Woodfield Night Light, samt vann därpå ännu en MSVB med D-ponnyn Dawn Godess. Foto: Lisbeth Pahnke Airosto

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden