Hoppning
21 augusti 2019 12:47

Fler chanser för 4-åringar att kvala till Breeders

Den snäva möjligheten för 4-åriga hopphästar att kvala till Breeders breddas nu. Ändringen av reglerna har precis godkänts av Svenska Ridsportförbundet och träder i kraft direkt, eftersom den första semifinalen står för dörren.

Fler chanser för 4-åringar att kvala till Breeders
Arnold Assarsson och Baloué HP som vann 4-årsfinalen på Breeders 2018. Foto: Roland Thunholm

Att bara ge 4-åringar en chans att kvala till Breeders i hoppning har väckt en del reaktioner, och nu har både Breeders-arrangören Swede Horse och Svenska Ridsportförbundet som godkänner reglerna tänkt om.

I dag meddelades det att antalet semifinaler som 4-åriga hopphästar i Breeders Trophy får delta i under året ökas från en till två.
− Vi har fått en del samtal från ryttare som var bekymrade över att de bara hade en kvalmöjlighet, och genom det nya upplägget med SWB Equestrian Weeks över två veckor, har vi också utrymme att ta emot några fler hästar i finalen än under tidigare år, säger Tomas Torgersen, senior advisor för evenemanget.

Den första av de fyra semifinalerna avgörs denna vecka i samband med Champion of the Youngsters på Grevagården, Skövde. De övriga tre sker 7-8 september på Flyinge Hästsportklubb och 14-15 september hos Jönköpings Fältrittklubb respektive Strömsholms Ridsportförening.

4-åriga hopphästar kan också kvala till final via SWBs Ridhästtest.

Här finns reglerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 113 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-