Sport
16 januari 2021 10:10

Fler världscuptävlingar ställs in

CoronapandeminNu har besked kommit om att ytterligare två deltävlingar i årets världscupsäsong ställs in. Det handlar om en i hoppning och en i dressyr.

Fler världscuptävlingar ställs in
Det återstår inte mycket av årets världscuper i hoppning och dressyr. Foto: Roland Thunholm

Det är hoppningens deltävling i Leipzig och dressyrens deltävling Neumünster som nu också ställer in. Båda orterna ligger i Tyskland. Orsaken är den pågående pandemin.

Svenska Ridsportförbundet berättar på sin webbplats om de båda inställda tävlingarna som skulle ha hållits 18-21 mars i hoppning och 17-21 februari i dressyr.

Dressyrryttarna har nu två världscupdeltävlingar kvar i sin säsong, först i Salzburg, Österrike, 21-24 januari där Patrik Kittel och Antonia Ramel startar.

11-14 mars handlar det s-Hertogenbosch i Nederländerna, innan finalen som går under Gothenburg Horse Show 31 mars-4 april.

För hoppryttarna återstår nu ingen kvaltävling innan hoppningens världscupfinal som också är planerad att gå i Göteborg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden