Fälttävlan
2 maj 06:29

Flera brittiska återbud till Badminton

InternationelltI övermorgon, onsdag, besiktigas hästarna som ska gå den femstjärniga, brittiska klassikern Badminton. Flera starka hemmaryttare har dock strukit sig i sista stund.

Flera brittiska återbud till Badminton
Det har hänt att närmare 200 000 personer har följt Badmintons terräng på plats. Foto: Pressbild

Englandsbaserade Sofia Sjöborg och DHI Mighty Dwight (KWPN val f 2005 e Labor’s Vdl Indorado-Havidoff, uppf Stal van Uitert, äg S Sjöborg och J Sjöborg) är enda svenska ekipaget i årets upplaga av brittiska Badminton.

Nu när tävlingen har börjat närma sig har flera ryttare strukit sig. Det gäller bland annat brittiska titelförsvararen och storfavoriten Piggy March med Brookfield Inocent som har visat fin form under tävlingarna under våren. Den flerfaldiga mästerskapsmedaljören finns dock fortfarande kvar på startlistorna tillsammans med Vanir Kamira som hon vann Badminton med 2019.

Storbritanniens Oliver Townend har också strukit sig med en häst, sin tvåfaldige Kentuckyvinnare Cooley Master Class. Även brittiska världsmästaren från 2006, Zara Tindall, är struken liksom Storbritanniens Izzy Taylor och Harry Meade med en häst.

Strykningarna innebär att de 16 första ekipagen som stod på väntelistan vid anmälningstidens utgång nu har fått en plats på den prestigefyllda tävlingen, det är en siffra som ligger på ungefär samma nivå som tidigare år.

Stortävlingen börjar med hästbesiktning på onsdag, fortsätter med dressyr på torsdag och fredag, terrängprov på lördag och den avslutande banhoppningen på söndag.

Arrangörens webbplats

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden