Körning
23 juli 2023 17:54

Flera svenska guldkuskar på NM

MästerskapDet blev många svenska medaljer när NM i sportkörning avslutades på Flyinge under söndagen.

Flera svenska guldkuskar på NM
Linnea Kristiansen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Eva Österlund

Linnea Kristiansen fixade ett svenskt guld i klassen för enbet häst. Det var mästerskapets största klass med över 30 ekipage på startlistan.

Den svenska guldkusken ledde genom alla tre moment – dressyr, maraton och precisionskörning – under tävlingen som kördes på klassisk ridsportmark i Flyinge.

24-åringen har varit framgångsrik sedan ponnytiden och har redan flera EM och ett VM avklarade. På meritlistan finns bland annat ett guld från EM för unga kuskar 2018.

Fler svenska guld

Även i U25-klassen för enbet ponny blev det svenskt NM-guld. Detta genom Oliver Sternhag som lyckades bäst av de fyra startande.

I juniorernas mästerskap för enbet häst var det tre ekipage som gjorde upp och här såg Victoria Persson till att det blev svenskt guld. Ella Thorén säkrade NM-guldet till Sverige i klassen för children, ponny enbet där det var fem till start.

I den näst största klassen, parkörning med ponny som hade 20 startande, bärgade Emma Gustavsson ett silver.

Lagtävlingar

Det kördes också lagtävlingar under mästerskapet och Sverige tog hand om guldet i lagtävlingen för enbet ponny för seniorer genom Anna Racking, Emma Gustavsson och Elise Strauss, samt i parkörningen för hästar med Peter Gerborn, Eva Ottosson och Camilla Ahlberg.

Resultat, individuellt
Resultat, lagtävling

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden