Sverige
14 mars 2021 15:25

Flyinge håller stängt – tempar dagligen

LockdownMånga svenska stall och ridanläggningar är just nu stängda på grund av rädsla för EHV-1. Riksanläggningen Flyinge är en av dem. I en radiointervju berättar Flyinges vd Christina Rosell vad isoleringen av Flyinge innebär för hästar och människor. Lyssna här.

Flyinge håller stängt – tempar dagligen
Flyinge arbetar hårt för att skydda anläggningen mot smitta. Foto: Roland Thunholm

Rädslan för det aggressiva EHV-1-viruset som spridit sig i Valencia och sedan till fler länder i Europa har fått många svenska stall och ridanläggningar att stänga ner. Även riksanläggningen Flyinge har stängt igen.

I ett radioinslag från P4 Malmöhus intervjuas vd:n Christina Rosell om isoleringsrutinerna och förhoppningarna kring att kunna arrangera dressyr-SM i sommar som planerat. Hon berättar att hästarna kontrolleras noga varje dag. Lyssna här under.
– Vi har ganska många hästar och vi håller koll hela tiden. Stallchefen uppmärksammar och tempar hästarna vid minsta misstanke och feber eller smitta.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden