Dressyr
4 januari 13:37

Flyinge söker engagerad dressyrstipendiat

MöjlighetSugen på att utvecklas i dressyr? Då kan platsen som dressyrstipendiat vid Flyinge Ridakademi kanske vara något för dig. Läs mer här.

Flyinge söker engagerad dressyrstipendiat
Flyinge Ridakademi söker en dressyrstipendiat. Foto: Sandra Nordin Johansson

Flyinge Ridakademi är en del av Flyinge AB och utbildar främst skolhästar upp till medelsvår A-dressyr eller 1,30-hoppning till Flyinges olika hästyrkesutbildningar. Vissa hästar utbildas och tränas för svår dressyr för att eventuellt säljas som sporthästar. Nu söker Flyinge Ridakademi en dressyrstipendiat som har ett ”stort engagemang” och en vilja att lära sig om utbildning och träning av dressyrhästar.

Dressyrstipendiaten vägleds av akademistallmästare Odd Granlid i samverkan med stallmästare Jens Fredricson. Övergripande häst- samt stipendiatansvarig är Flyinge AB:s veterinär Isabelle Fredricson. Platsen som dressyrstipendiat innebär dressyrträning av ett varierande antal hästar samt hoppträning någon dag per vecka.

Sökande ska vara minst 20 år gammal och ha erfarenhet av dressyr på medelsvår A-nivå. Hippologutbildning, beridarutbildning eller annan likvärdig hästyrkesutbildning är meriterande samt yrkeserfarenhet av arbete med hästar i olika åldrar. Starten är tänkt till den 1 februari, eller enligt överenskommelse, för en period om sex månader med möjlighet till förlängning.

Läs mer och ansök här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden