Dressyr
23 juni 2018 18:06

Följ Nations Cup i Rottderdam

Liverapportering(uppdaterad 20:50) Sverige slutade tvåa i Nations Cup i Rotterdam. Här kan du följa Ridsports liverapportering av uppgörelsen.

Följ Nations Cup i Rottderdam
I Rotterdam startar Patrik Kittel/Well Done de la Roche, Tinne Vilhelmson Silfvén/Paridon Magi, Juliette Ramel/Buriel K.H och Therese Nilshagen/Dante Weltino OLD för Sverige (arkivbilder). Foto: Kim C Lundin/Roland Thunholm

Nu är det dags för A-finalerna i dressyrens Nations Cup i Rotterdam, Nederländerna. Hemmanationen leder och Sverige ligger på en andraplats inför lördagens klasser.

20:50: Sist ut i küren är Tinne Vilhelmson Silfvén på SWB-valacken Paridon Magi, som med sin elfteplats i torsdags var den svenska ryttaren med lägst resultat. En femte plats blir det i klassen med 75,350 procent. Det innebär att Nederländerna vinner i Rotterdam med totalt 20 poäng före Sverige med 21 poäng.

20:41: USA:s sista ryttare Steffen Peters rider Rosamunde. Resultatet blir 77,135 och Peters går in på tredje plats när en ryttare återstår.

20:32: Torsdagens Grand Prix-vinnare Edward Gal gör entré med Glock’s Zonik N.O.P. och visar att övriga ryttare under det här meetinget egentligen mest tävlar om andraplatsen. Den kraftfulla küren belönas med 80,075 procent och Edward Gal går upp i ledning. Resultatet torde vara tämligen svårslaget, men två ekipage återstår i klassen och allt kan hända.

20:21Kasey Perry-Glass rider det amerikanska lagets andra DWB-häst, valacken Goerklintgaards Dublet, som rusar iväg lite för Kasey men helhetsintrycket för ritten blir ändå mycket gott. 77,060 procent blir resultatet och Kasey går in på en andra plats efter Patrik.

20:11: Först ut av de två svenskarna i GP-küren är Patrik Kittel på det 10-åriga stoet Well Done de la Roche CMF. Ekipaget hade en strålande torsdag då de kom trea i Grand Prix-klassen på personbästa. Och vilken ritt de levererar även i küren! Med 77,5 procent kliver Patrik upp i ledning i klassen.

20:01: Tredje ryttare ut i küren är tyske Frederic Wandres på hannoveranervalacken Duke of Britain. Belöningen blir 73,655 vilket lägger dem på en andra plats efter tre ekipage.

19:51Madeleine Witte-Vrees var den holländska ryttare vars resultat räknades bort i torsdags. Med WPN-hingsten Cennin blir det i küren 74,915.

19:42: Först ut i küren är tyska Kathleen Keller på oldenburgvalacken San Royal. Ekipaget var de som fick den lägsta placeringen i det tyska laget i torsdagens Grand Prix, men eftersom tyskarna bara har tre ekipage med i Nations Cup måste allas resultat räknas. I dagens kür blir det 72,575 procent.

19:17: Sist ut i klassen är amerikanska Adirenne Lyle på hannoveranerhingsten Salvino, som får en lite tråkig start. Salvinos nosgrimma fladdrar med vinden när Adrienne rider in i arenan, och en stab på tre personer hjälper till för att få huvudlaget i startbart skick igen. Om det är nosgrimman eller något annat som stör Salvino är svårt att säga, men ekipaget gör flera missar. Slutprocenten blir 71,915 procent vilket placerar dem på femte plats. Therese Nilshagen vinner klassen och Juliette Ramel kommer trea inför den avslutande küren.

19:04: Näst sist ut i klassen är Hans Peter Minderhoud, Nederländerna, på 10-åriga Glock’s Dream Boy. Ekipaget för sin tredje internationella tävling tillsammans och ser inte ut att helt hittat formen tillsammans ännu. Dream Boy slänger svansen till synes irriterat genom nästan hela programmet. Hans Peter får kämpa rejält genom hela ritten och pustar ut stort vid avtackningen. Hans Peter visar att det här är ett ekipage som med mer rutin kommer att kunna plocka ihop riktigt höga poäng, denna gång belönas de med 73,787 procent, vilket är deras personbästa i GPS. Hans Peter klämmer in sig på en andraplats mellan Therese Nilshagen och Juliette Ramel.

18:53: Therese Nilshagen visade under torsdagen att hon och Dante Weltino OLD är i toppform – de tog en andraplats i den inledande Grand Prix-klassen bara slagna av Edward Gal. I GPS fortsätter de leverera och domarna ger dem 74,149 procent – domarna är dock lite oeniga och tre av dem placerar Therese som etta med god marginal medan en domare vill placera dem näst sist och den femte domaren lägger sig lite där mitt emellan. Procenten räcker dock fint till en ledning och Therese kliver in i täten före Juliette Ramel. Två svenska ryttare i täten när två ekipage återstår.

18:43Emmelie Scholtens är först ut från världsnationen. Hon rider KWPN-hingsten Apache, väl vadderad runt mage och under sadeln. Ekipaget rider ihop 72,298 procent och placerar sig på andra plats efter Juiliette och Buriel, som fortfarande ligger i ledning när fyra ryttare ridit.

18:33: Tredje ryttare ut i klassen är tyska Anabel Balkenhol på trakhenerhingsten Heuberger TSF. Ekipaget gör sin tredje femstjärniga GPS-start och belönas med 70,808 procent vilket lägger dem på en tredje plats när tre ryttare ridit.

18:23: Juliette Ramel rider in på en till synes taggad Buriel K.H. Hästen vill starta programmet direkt och har bråttom ut i halten. Juliette och Buriel visar att de tänker ge Nederländerna hårt motstånd denna kväll och de levererar en mycket stark ritt. 73,638 procent blir resultatet och alla domare är eniga om att Juliette är ekipaget i topp när två ryttare har ridit.

18:13: Först ut i Grand Prix Special är amerikanska Olivia Lagoy-Weltz på DWB-valacken Lonoir. De genomför programmet samspelt och harmoniskt och belönas med 71,276 procent.

Sveriges starttider:

18.00 startar CDIO5* Grand Prix Special med sju ekipage. För Sverige rider Juliette Ramel och Therese Nilshagen denna klass. Domare är Mariette Sanders-van Gansewinkel från värdnationen, australienska Susan Hoevenaars, tyska Peter Holler, Andrew Gardner från Storbritannien och finska Maria Colliander.
Resultat Grand Prix Special.

18.10: Juliette RamelBuriel K.H. (KWPN val f-06 e Osmium-Krack C, uppf P. Bakker)
18.40: Therese NilshagenDante Weltino OLD (OLD hingst f-07 e Danone-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls)

19.30 startar CDIO5* Grand Prix Kür med åtta ekipage. För Sverige rider Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén.

20.00: Patrik KittelWell Done de la Roche CMF (ZVCH sto f-08 e Fuerstentraum-Walt Disney I, uppf Franҫoise Trembley)
20.40: Tinne Vilhelmson SilfvénParidon Magi (SWB val f-03 e Don Primero-Napoleon, uppf Niclas Magnusson)

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Livesändning Clipmyhorse
Livesändning Nations Cup FEI-TV
Ställning Nations Cup dressyr
Regler Nations Cup dressyr

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden