Dressyr
19 maj 2018 14:55

Juliette Ramel om Nations Cup: ”Klantigt av mig”

InternationelltDet blev en kanonstart för Sverige i årspremiären av Nations Cup i franska Compiegne. Juliette Ramel och Buriel är bästa svenskar och tvåa individuellt. Ekipaget ledde lördagens GP-klass länge, men ryttaren själv retar sig mest på en missad piruett.

Juliette Ramel om Nations Cup: ”Klantigt av mig”
Juliette Ramel och Buriel. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Sverige har tagit ledningen i Nations Cup-tävlingarna i Frankrike. Juliette Ramel gick ut som nummer 3 i det svenska laget tillsammans med sin OS-häst Buriel (KWPN val f 2006 e Osmium-Krack C, uppf P. Bakker) och slutade 74, 783 procent. Detta räckte till ledning länge, men till slut gick danska stjärnan Cathrine Dufour förbi svenskan tillsammans med Cassidy.

Juliette Ramels Grand Prix innehöll många godbitar, bland annat piafferna och passagen. En domare gav till och med en 10:a för programmets avslutande piaff. Själv grämer ryttaren sig mest för en missad piruett, vilket kostade en del poäng.
– Piruetterna är enkelt för honom att göra, det var mitt fel att vi missade och klantigt av mig, säger hon.
– Halterna var inte så bra heller. Annars kändes det bra överlag.

Juliette Ramel har samlat på sig en hel del rutin i stora sammanhang och har ridit flera nationstävlingar för Sverige samt OS i Rio 2016.

Patrik Kittel och Well Done de la Roche startade sist i laget och slutade på 74,543 procent efter en jämn uppvisning, men även här var det lite trassel med halterna. Det räckte ändå till en tredje plats individuellt.

Antonia Ramel på Brother de Jeu slog till med 72,326 procent och slutade på en fin femteplats och även Rose Mathisen och Zuidenwind 1187 blev placerade. Deras 71,87 procent räckte till en sjunde plats – en riktig drömstart för Sverige.

I morgon, söndag, avgörs årspremiären av dressyrens Nations Cup. Patrik Kittel och Rose Mathisen rider Grand Prix kür medan Juliette och Antonia Ramel rider Grand Prix Special.
– Jag får rida på och göra det så bra jag kan, säger Juliette Ramel.

Tävlingarna i franska Compiegne går under utmärkta förhållanden med sol och 19 grader. Och i kväll laddar svenska laget upp tillsammans.
– Det blir en teammiddag, säger Juliette Ramel.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden