Hoppning
17 september 2016 17:08

Ehning vann GCT i Wien

Under lördagen reds den sista omgången före finalen i Global Champions Tour. Rolf-Göran Bengtsson satte en säker nolla i både första och andra rundan med Casall Ask men i omhoppningen blev det ett stopp. Ekipaget slutade tia. Marcus Ehning vann med Comme il Faut.

Ehning vann GCT i Wien
Marcus Ehning vann den sista omgången i GCT innan finalen i Doha med hästen Comme il faut.

Förutsättningarna innan tävlingen i Wien var att om Rolf-Göran Bengtsson vann eller blev tvåa och Edwina Tops-Alexander inte blev sexa eller bättre hade svensken säkrat segern i serien i dag. Nu blev det inte så då ekipaget fick ett snöpligt stopp på näst sista hindret i omhoppningen. Han slutade tia. 

I första rundan satte Tysklands Janne-Friederike Meyer och Goja klassens första nolla men hon fick snart sällskap av ytterligare en felfri genom Daniel Bluman och Apardi. Första rundans bana var stor med många glesa hinder och snålt tilltagen tid. Det finns både en två- och en trekombination. 

Schweiz Jane Richard Philips med Dieudonne de Guldenboom fick bland annat ett jättesprång över trippelbarren i slutet på banan där flera har haft nedslag men hon klarade nollan. 

Spaniens Gonzalo Añón Suarez fick trekombinationen att se ut som en gymnastikserie och var enkelt felfri tillsammans med Qlamp d’Ivraie. När 20 ekipage har gjort sin första runda är fem felfria. 

Rolf-Göran Bengtsson och Casall Ask fick banan att se enkel ut och satte en säker nolla. Precis innan var även Portugals Luciana Diniz nolla med Winningmood och ryttarinnan höll inte inne på klappar, kramar och beröm till sin skimmel när hon red ut från banan. 

Edwina Tops-Alexander var felfri på hinder men drog på sig ett tidsfel med Caretina de Joter – bra för spänningen! 

Nollorna trillar in och var 15 stycken när 40 ekipage har gjort sin första runda. Henrik von Eckermann och Yajamila tillhörde inte de felfria i första rundan. Det blev två nedslag och ett tidsfel. Ekipaget slutar på 39:e plats. 

Hela 17 ekipage fick noll fel med sig till andra rundan. Edwina Tops-Alexander fortsatte i samma stil som i första rundan och drog på sig ett tidsfel. 

Rolf-Göran Bengtsson fortsatte i samma säkra stil och var nolla med Casall Ask även i andra rundan där nollorna fortsätter att trilla in. Hela elva ekipage tog sig vidare till omhoppning. Tysklands Marcus Ehning och Comme il Faut satte upp tempot redan i andra rundan vilket gav dem snabbaste tiden och fördelen av att starta sist i omhoppningen. 

Bengtsson var en av de första i omhoppningen och han la upp tempot med Casall Ask. Ekipaget låg bra till tidsmässigt men på näst sista hindret var det något som inte stämde och hingsten gjorde något så ovanligt som att vägra. När Bengtsson styrde på andra gången var det inget problem. Ekipaget fick totalt 6 fel i omhoppningen. 

Tysklands Marcus Ehning vann med Comme il Faut efter en riktig klassrunda i omhoppningen. 

Tidigare på lördagen var Rolf-Göran Bengtsson och hans OS-häst Unita Ask tiondeplacerade i en tidshoppning över 1,45-hinder på meetinget. 

Tävlingarna i Wien är de sista i serien som avslutas med final i Doha, Qatar, 3-5 november. 

Arrangörens webbplats
Start- och resultatlistor
Webb-tv 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden