Sverige
22 mars 2021 06:01

Fond ska ge fler möjlighet att rida

Ekonomiskt stödArbetslöshet, sjukdom eller nyanländ. Det finns mycket som kan göra det svårt att få råd att rida på ridskola. Nu startar Skånes Ridsportförbund ett pilotprojekt tillsammans med fem ridklubbar. Syftet är att ge ett riktat stöd till dem som behöver det mest.

Fond ska ge fler möjlighet att rida
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är medel från Carl Jönssons Understödsstiftelse som har gjort satsningen möjlig. Detta berättas i ett pressmeddelande.

Det handlar om ett pilotprojekt som har fått namnet Fonden och startas under våren. Syftet är att ge fler möjlighet att rida och utvecklas i sin ridning. Exempel på dem som kan få stöd är de med låg inkomst, ensamstående med barn, den som är ny i Sverige eller har begränsade ekonomiska resurser på grund av studier, arbetslöshet eller sjukdom.

Stödet riktas till barn upp till 18 år och innebär konkret att rid- eller lägeravgiften reduceras till hälften.

Skånes Ridsportförbund håller ihop projektet där Malmö Civila Ryttarförening, Lunds Civila Ryttarförening, Viarps Kör- och Ridklubb, Landskrona Ridklubb samt Hässleholms Ridklubb ingår.

Mer information finns på Skånes Ridsportförbunds webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden