Avelsnyheter, Dressyr
30 september 2022 17:52

Fontanell i topp bland 7-åringarna

Breeders TrophyPå fredagen var det slutligen dags för 7-åringarna att göra entré i sin första omgång på Breeders. Därmed är de åtta första finalbiljetterna utdelade. Vann gjorde Fontanell med Anita Roslund i sadeln. 

Fontanell i topp bland 7-åringarna
Fontanell med Anita Roslund i sadeln. Ekipaget tog tidigare i år hem segern i SWB Trophy. Foto: Roland Thunholm

De 7-åriga hästarna bedömdes för det tekniska genomförandet av en domare samt av två domare för skritt, trav, galopp, lösgjordhet och framtidsutsikter i första omgången, som gick på fredagseftermiddagen på Flyinge. Fem betyg från 0-10,0 delades ut och högst procent fick Fontanell (SWB val f-15 e Fürstenball-Ampere, uppf Lena Nyström, äg Anita Roslund) med Anita Roslund i sadeln. Ekipaget landade på 78,632 procent med som högst 8,5 poäng för framtidsutsikter.

Tvåa blev Dantes Vincero GJ (SWB hingst f-15 e Dante Weltino OLD-Chapman, uppf/äg Gustaf Johansson) som fick 76,947 procent med Minna Telde vid spakarna. Hingsten fick som högst 8,9 för traven. Boomerang (SWB val f-15 e Benetton Dream FRH-Eighty Eight Keys xx, uppf Cecilia Gunnarsson och Christina Sandell, äg Cecilia Gunnarsson, Christina Sandell och Charlotte Esping) och Charlotte Esping kammade hem tredjeplatsen med 74,768 procent.

De åtta högst bedömda hästarna i första omgången samt de två högst placerade i lördagens consolation går till finalen på söndag. Därmed är de första finalbiljetterna utdelade.

Resultatlista 7-åringar omgång 1

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden