Dressyr
27 november 2019 13:20
Ridsportplus

Förbundet lanserar egen satsning för unga talanger

Egen dressyrsatsningI dagarna presenterar Svenska Ridsportförbundet en egen talangsatsning inom ungdomsdressyren.
− Det är inget motbud till Dressage Power Academy, utan något vi arbetat med länge, säger Camilla Sand, kommunikations- och marknadschef.

Förbundet lanserar egen satsning för unga talanger
Svenska Ridsportförbundet lanserar en egen satsning inom ungdomsdressyren (bilden är från en av Dressage Powers dressyrträffar) Foto: Lina Nydahl

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Sedan tidigare finns det en talangsatsning inom seniordressyren och genom samarbete med sponsorn Saab vidgas detta till att gälla även ungdomar och ponny.
− Vi vänder oss till dem som finns i landslagsmiljöer och erbjuder både uppsutten och avsutten utbildning, säger Camilla Sand.

Satsningen presenteras i samband med Sweden International Horse Show på Friends, men ska inte ses som ett motbud till Dressage Power Academy, säger hon.
− Vi har arbetat för detta länge och ser det som ett viktigt steg för att säkra återväxten inom svensk dressyr.

− Svenska Ridsportförbundet har dessutom ett brett program för ryttarutveckling på alla nivåer, både på distrikts- och förbundsnivå och inom såväl hoppning, dressyr, para-dressyr och fälttävlan som körning och distans. Runtom i landet deltar nästan 400 ryttare och kuskar i Svenska Ridsportförbundets ryttarutvecklingsprogram.

Fakta

Ska utveckla 400 ryttare

SvRF har ett ryttarutvecklingsprogram i fyra nivåer, och nästan 400 ryttare och kuskar deltar i programmets nivå 2–4.

Nivå 1 – Ridskolan.

Nivå 2 – Distriktens utvecklingsprogram med fokus på bland annat grundridning, hästkunskap och fysisk och mental träning för ryttaren. Sponsorn Folksam stödjer satsningen och deltagaravgiften varierar något i de olika distrikten.

Nivå 3 – Arrangeras av det centrala förbundet och Folksam, med fördjupad kunskap och insikt i vad som krävs för en helhjärtad sportsatsning. Deltagarna betalar 1 500 kr per år samt bekostar egna resor och uppstallning.

Nivå 4 − ATG Hopp & Talang, där ryttare ingår i ett skräddarsytt och mentorbaserat program för att ta dem vidare mot mästerskapsnivå. Satsningen genomförs i hoppning, dressyr, paradressyr och fälttävlan med stöd av ATG. Rryttarna betalar ingen deltagaravgift.

Expandera
Camilla-sand-ff
Camilla Sand

Hur spridd är kunskapen om detta?
− Jag skulle säga att det blir mer och mer välkänt och intresset för att få plats i ryttarutvecklingsprogrammen är stort. Viljan att utvecklas är en stor drivkraft hos våra ryttare, säger Camilla Sand, som också tillägger att hon ser Dressage Power Academy som en tillgång.
− Vi välkomnar alla initiativ som innebär en utveckling av svensk ridsport.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 22/2019.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden