Sportnytt
15 juni 2021 11:41

Förbundet säger nej till coronaförslag

AvslagRidsportförbundets tävlingssektion har nu beslutat att man inte kommer att godkänna de två förslag som lagts fram efter coronapandemins påverkan på tävlingsterminen - att ponnyryttare och unghästar skulle få ett extra tävlingsår. På samma möte togs även beslut om en ny SM-arrangör.

Förbundet säger nej till coronaförslag
Det blir inget extra tävlingsår för de ponnyryttare som fyller 20 år under 2021. Foto: iStock

Svenska Ridsportförbundets tävlingssektion hade fått in förfrågningar om att ge de ponnyryttare som fyller 20 år under 2021 chansen att tävla ponny ytterligare ett år, på grund av att så många tävlingar ställts in under coronapandemin. Detsamma gällde för unghästar, om de skulle ha rätt till ett extra år.

Men tävlingssektionen beslutade på sitt senaste möte att man säger nej till de båda förslagen, och hänvisar till att tävlingsåret 2021 inleddes i normal omfattning den 1 juni 2021. Det skriver Ridsportförbundet på sin sajt.

Inomhus-SM flyttar

På samma möte beslutade man att inomhus-SM i hoppning för seniorer, young riders och juniorer flyttas från Flyinge Hästsportklubb till Strömsholms Ridsportförening. Flytten görs då Flyinge inte kan garantera att Crafoordhallen, där framridningen ligger, är färdigrenoverat till dess. SM rids vecka 46, och veckan innan arrangerar Strömsholm även finalen i ponnyallsvenskan.

Sedan tidigare står det klart att Skogslottens Ryttarförening arrangerar utomhus-SM i hoppning för alla åldrar på Mantorp Hästsportarena vecka 32, och inomhus-SM för ponny och children går hos Kungsbacka Ridklubb vecka 44.

Beslut om flera SM

SM 2021
SM i fälttävlan går hos Gärds Ryttarförening 16-17 oktober.
SM i paradressyr går hos Laholms Ryttarförening 28 juli-1 augusti.
SM i ponnydressyr går hos Grevagårdens Ryttarförening vecka 30.

SM 2022
SM i hoppning utomhus tilldelas Sundbyholms Horse Center Ryttarförening.
SM i hoppning för ponny och children inomhus vecka 44, samt SM i hoppning inomhus för seniorer, young rider och junior vecka 45 tilldelas Trollhättans Sportryttare.

Källa: Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden