Sportnytt
28 oktober 2021 14:04

Förbundet sänker priserna på ryttarlicenser

SänkningInför tävlingsåret 2022 har Svenska Ridsportförbundet beslutat att tillfälligt sänka priserna på ryttarlicenser, för att få fler att återvända till tävlingsbanorna efter pandemin. Subventioneringen genomförs med hjälp av det återstartsstöd som regeringen infört för att stötta idrottsrörelsen.

Förbundet sänker priserna på ryttarlicenser
Nu blir det billigare för de som vill tävla under 2022, tack vare sänkt pris på ryttarlicenser. Foto: iStock

Efter att 2020 blev ett blygsamt tävlingsår på grund av pandemin – antalet starter låg på cirka 60 procent jämfört med 2019 – vill nu Svenska Ridsportförbundet locka fler att tävla under nästa år. Förbundsstyrelsen har därför tagit beslut om att använda en del av det återstartsstöd som kommer från regeringen, till att subventionera priserna på ryttarlicenser och förbundslegitimationen inför 2022.

Priserna kommer att sänkas med cirka 30 procent, jämfört med årets priser där en seniorlicens nu kostar 835 kronor.

– Vi är så glada över att komma med denna härliga nyhet inför nästa års tävlingssäsong. Med subventionerade licenser hoppas vi locka både rutinerade och nya tävlande ut på tävlingsbanorna samtidigt som våra fantastiska arrangörer får möjlighet att stärka sin ekonomi med fulla startfält, säger Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömsterförbundets webb.

Tävlingar viktig inkomstkälla

För många föreningar har de inställda tävlingarna inneburit ett stort ekonomiskt bortfall, och med hjälp av återstartsstödet från regeringen ska Ridsportförbundet framöver även erbjuda föreningar ekonomiskt stöd, riktat mot både bredd- och tävlingsverksamhet.

– Det är många, både tävlande och publik, som längtat tillbaka till tävlingsbanorna och vi hoppas nu på en riktig nystart med en fantastisk tävlingssäsong full av aktivitet för 2022, säger Ulf Brömster.

Licenserna för 2022 börjar säljas 1 november 2021. De nya priserna gäller för Årslicens Barn/Junior/Senior 2022, Årslicens lektionsryttare Barn/Junior/Senior 2022 samt Förbundslegitimation 2022. Källa: Svenska Ridsportförbundet

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden