Sverige
15 januari 2018 10:24

Försäkringsbolag öppnar upp för äldre hästar

Slopat ålderskravHästägarna vill kunna försäkra sina äldre hästar, och nu har denna efterfrågan givit resultat. Som första försäkringsbolag tar Agria bort åldersgränsen vid nyförsäkring av hästar.

Försäkringsbolag öppnar upp för äldre hästar
Sedan den 1 januari har Agria slopat ålderskravet vid nyförsäkring av häst. Foto: Agria

Från och med 1 januari har försäkringsbolaget Agria tagit bort kravet på ålder vid tecknande av nyförsäkring på häst. Tidigare har Agria kunnat erbjuda en mer begränsad produkt för äldre hästar, men nu ges hästägarna fri möjlighet att välja den försäkring som passar dem.

”Vi ser att det finns ett stort intresse bland många hästägare att försäkra sina äldre hästar. Många skador uppkommer med åldern och att kunna ha en trygg veterinärvårdsförsäkring ska vara lika enkelt som för en yngre häst”, säger Mikael Theorén, affärsområdeschef Häst och lantbruk i ett pressmeddelande från Agria Djurförsäkring.

Det uppges finnas flera orsaker till att Agria tagit bort ålderskravet för sina försäkringar. Dels har det efterfrågats av hästägarna, och dels visar en marknadsundersökning att en vanlig orsak till att man väljer att inte försäkra sin häst är just åldern.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden