Hoppning
14 januari 2018 17:38

Fuchs vann GP på hemmaplan – RGB placerad

HemmasegerÅrets första femstjärniga Grand Prix har avgjorts. Det blev dubbelt värdnationen i topp och svenskt på plats 15.

Fuchs vann GP på hemmaplan – RGB placerad
EM-duon Martin Fuchs och Clooney tog en storseger inför hemmapubliken. Arkivbild: Roland Thunholm

Årets första femstjärniga tävling toppades med årets första Grand Prix med lika många stjärnor. Rolf-Göran Bengtsson med Spring Dark var en av de 15 ryttare som fick hoppa den andra rundan i Basel efter sin inledande runda med fyra fel. Ekipaget startade dock inte andra rundan och landade således på placering 15.

Till hemmapublikens stora glädje blev det dubbelt Schweiz i täten. Snabbast och dubbelt felfri var Martin Fuchs med sin EM-häst Clooney (val, f 2006, e Cornet Obolensky-Ferragamo). Strax efter landade landsmannen Werner Muff och Daimler.

Bland de 15 placerade hästarna var tre stycken efter Casall, som själv har vunnit den prestigefyllda GP:n. Bäst av Casallsönerna gick det för Chesall Zimquest som kom trea med Simon Delstre.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-