Blogg
25 oktober 2015 14:02

Första finaldagen

Idag har det varit finaler för både hästar och ponnyer, vilket har genererat underhållande klasser och jag tror inte publiken varit besviken, speciellt ponnyryttarna drog sitt strå till stacken när det kommer till underhållning med snabba omhoppningar och fina grundomgångar.

Det har gått fantastiskt bra för Helsingborgsryttarna med vinst i finalerna i Silvertoruren, i båda ponny kategorierna samt i Mårtenssons bil GP, det höjer stämningen på vilken hemmatävling som helst och det blir ännu bättre när det ordnas ett arrangemang av den här storleken.
Finaler innebär korta klasser och idag har startantalet varit begränsat till 20 starter per klass vilket innebär att får vi jobba lite mer med ombyggnationerna och ibland känns det som om vi knappt hinner bygga en bana innan det ska planeras för nästa klass, men roligt har vi och det är oerhört utvecklande!
Vi har också fördelen av ett väl sammansvetsat team så det krävs inte så mycket planering och kommunikation för att vi ska förstå varandra.
Kan du fixa en rund flagga? För vem som helst hade den frågan krävt vidare förklaring men på banan förstår vem som helst att det är en trekantsformad platsflagga med rund infästning. Hur logiskt som helst.
De hästar som tävlat i helgen är klara för denna veckan och imorgon kommer det nya hästar och ryttare som ska tävla i brons och järntouren vilket innebär höjder på 1.10-1.25 m.

/ Lisa
 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden