Sportnytt
29 november 2018 06:26
Ridsportplus

Första gången dressyren tar sig in i GCT

InternationelltNär Global Champions Tour kommer till Stockholm nästa år blir det enligt ett fast koncept, och samtidigt inte. "Vi utformar ett event som passar för Sverige. Därför tänker vi bredd, och det blir också första gången dressyrklasser rids under ett GCT-evenemang," säger tävlingsledaren Sara Johansson.

Första gången dressyren tar sig in i GCT
Stockholms Stadion blir platsen när Global Champions Tour kommer till Sverige. Pressbild

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Nu har biljetterna till Global Champions Tour och Stockholm Horse Week i juni 2019 släppts.

Vi bygger upp något från grunden och det är väldigt roligt, men också lite läskigt.
Sara Johansson, tävlingsledare.

Nyheterna om den nya stortävlingen duggar tätt, och det är ingen slump att detta händer samtidigt som hästsverige laddar för den stora showen på Friends.

− Vi tror på den tajmingen, och vi kommer också att finnas på plats på Friends och berätta om evenemanget, säger Sara Johansson, tävlingsledare för GCT i Stockholm.

Kravlista

Hon har tidigare arbetat bland annat med just SIHS på Friends, men även med Gothenburg Horse Show, tävlingarna på Elmia och Gina Tricot Grand Prix i Borås.
− Det annorlunda den här gången är att vi bygger upp något från grunden, och det är väldigt roligt men också lite läskigt, säger Sara Johansson till Ridsport.

Det finns naturligtvis en kravlista från Jan Tops och ledningen för Global Champions Tour, men även möjlighet att lägga en egen touch på veckan.
− Ledningen ställer höga krav, men vi får också jobba självständigt. Utöver LGCT och GCL har vi valt att addera bredd till eventet genom bland annat internationell dressyr och U-25 klasser under Stockholm Horse Weeks flagg, säger Sara Johansson.

”Vill förhålla oss neutrala”

Detta första år blir det en nationell hoppklass, på torsdagen. Som arrangör av den nationella delen av tävlingarna står Hagens Ridsportförening i Västergötland, främst känd som arrangör av Champion of the Youngsters.
− Vi vill förhålla oss neutrala i relation till Stockholmsklubbarna och inte välja ut en att samarbeta med, därför valde vi Hagens Ridsportförening. Men vi kommer att samarbeta med bland annat Stockholms läns Ridsportförbund på olika sätt, säger Sara Johansson.

Valet att inte samarbeta med någon ridklubb i Stockholm innebär bland annat att det inte finns någon tydlig rekryteringsbas för de 250 funktionärer som kommer att behövas. Funktionärer kan i stället anmäla sig via hemsidan.
− Vi har redan fått in anmälningar, och har också ganska mycket på plats när det gäller ansvariga för olika funktioner, säger Sara Johansson.

Fakta

GCT och Stockholm Horse Week

Longines Global Champions Tour Stockholm och Stockholm Horse Week arrangeras 13-16 juni 2019. Platsen är Stockholms Stadion. Förutom de internationella klasserna i GCT och Global Champions League  innehåller Stockholm Horse Week nationell hoppning, clinics, internationella U-25 klasser och internationell dressyr.

 

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden