Ponny
2 november 2018 16:56

Första halvlek klar på ponny-SM – många ryttare med på allvar i medaljmatchen

UppdateradDen första av två omgångar har hoppats på ponny-SM. I morgon är det dags för avgörandet och en rad ryttare har skaffat sig bästa möjliga utgångsläge.

Första halvlek klar på ponny-SM – många ryttare med på allvar i medaljmatchen
Så här såg det ut i augusti när Philip Svitzer och Zabrino vann SM i Vetlanda. Nu hoppar de inomhus-SM i Helsingborg. Foto: Roland Thunholm

Helsingborgs FRK står åter värd för inomhus-SM i hoppning för ponny och children, och följer dessutom upp nästa vecka med SM för de äldre ryttarna. I dag kickade ponny- och children-SM i gång på allvar med den första av två omgångar.

I morgon rids omgång 2 och de ekipage som efter den hoppningen ligger på medaljplats på lika antal fel gör upp i omhoppning. Alla ekipage som inte fick mer än tolv fel i dagens omgång hoppar vidare i omgång 2. En lång rad ekipage visade god form i dag i Helsingborg och skaffade sig bästa utgångsläge inför slutspurten genom att sätta felfritt.

I kategori B startades SM med en omgång lätt A-hoppning. Inte mindre än 29 av 33 ekipage hoppar vidare i omgång två. Bland de 20 som går ut i avgörandet med noll fel finns bland andra guld- och silvermedaljörerna från SM i augusti: Filippa Heldemar/Fantastic Fanny och Ellen Hammarström/Tullohea Minnie.

Bfilippaheldemarrt
Filippa Heldemar och Fantastic Fanny vann guld i somras och inledde SM i Helsingborg felfritt. Foto: Roland Thunholm

I kategori C passerade 26 av 47 ekipage mål felfritt i första omgången, en medelsvår B. 45 stycken var i mål på tolv fel eller mindre och hoppar vidare i omgång 2. Bland de som går ut i omgång 2 på noll fel finns Lilly Johansson/Small Titan som vann SM inne 2017 och tog brons ute i somras, samt Thea Gånehed/Woodfield Night Light som tog silver i somras och brons inne 2017.

Bland kategori D:s 52 ekipage föll några fler ifrån i omgång 1. Likväl passerade 44 ekipage mållinjen i dagens medelsvår B på tolv fel eller bättre och får hoppa vidare. 22 av dem startar omgång 2 på felfritt protokoll. Det är bäddat för en toppstrid då bland annat samtliga medaljörer från ute-SM ligger på noll fel: Philip Svitzer/Zabrino, Sally Wikner/Mystic Impact och Ida Selin/Oldrock Megan.

I childrens första SM-omgång över 1,20-hinder klarade 14 stycken utmaningen felfritt. 31 ekipage hoppar vidare i omgång 2. Bland de som hoppar vidare med felfritt protokoll från fredagens hoppning finns sommarens SM-tvåor Ebba Danielsson och Validento.

 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 107 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-