Ponny
22 mars 2020 14:20

Första omgången av ponnyallsvenskan avgjord

PonnyallsvenskanI helgen har första omgången av allsvenskan i tre zoner ridits. Segrade gjorde Mitt Hjärta Hästsportförening, Flyinge Ryttarförening och Eskilstunaortens Ryttarförening. Två zoner har valt att flytta fram tävlingarna.

Första omgången av ponnyallsvenskan avgjord
Segergester från Mitt Hjärta Hästsportförening, som knep förstaplatsen i Högbo. Från vänster syns ryttarna Wendela Molander, Selma Staffare, Emmy Mattsson och Stina Löfstrand. Foto: Privat

I Högbo red de som tillhör Zon Polar första omgången av Folksam Ponnyallsvenska. Av sju lag på plats var det Mitt Hjärta Hästsportförening som vann. Ryttarna i laget var Stina Löfstrand/Barossa Brigadier, Selma Staffare/Munsboro Meg, Emmy Mattsson/Parc Chit Chat och Wendela Molander/Just Bobby Sparrow.

– Det känns jättebra! Jag tränar tre av ryttarna regelbundet och de är väldigt trygga i vad de gör. De är bra lagspelare och de gjorde vad de ska allihop. Att tävla i lag är ju alltid nervöst, men de red enligt plan allihop, säger Gabrielle Young Shing Petterson, lagledare.

Allsvenskorna reds utan publik i helgen, på grund av coronaviruset.
– Jag kan personligen tycka att en sådan här grej borde ha ställts in. Individuella tävlingar är en sak, men kval och lag är en annan. Men alla som var där var taggade och med bra inställning, säger Gabrielle Young Shing Petterson.

En och samma person, Mia Staffare, äger två av hästarna i laget, Munsboro Meg och Parc Chit Chat.
– Det känns naturligtvis jättebra, det är fantastiska hästar och duktiga ryttare, säger Mia Staffare.

I Perstorp red Zon Syd, och Flyinge Ryttarförening tog hem segern. Med i laget var Mathilda Hansson/Sting´s Yaris, Sophia Sjögren/Sturevallens Mira, Clara Lindeberg/Brimstone och Smilla Gardiner/Lavally Sam.
Tio lag kom till Perstorp för att delta.

Equestrian Sport
Eskilstunaortens Ryttarförening tog hem förstaplatsen i allsvenskans Zon Central. Foto: Roland Thunholm

På Södertälje Ridklubb reds första omgången i Zon Central, och det var Eskilstunaortens Ryttarförening som tog hem förstaplatsen. Laget bestod av Saga Gunnarson/Tamaguchie, Alice Nyman Wass/Tequeila Mary, Frida Odermatt/Queens Marigold och Hanna Tingvall/Panoog de L’aube.
Totalt var sju lag på plats i Södertälje.

Alla tävlingarna reds utan publik på grund av coronasmittan.
De tävlingar som skulle ha gått på Strömsholm i Zon Nord i helgen är flyttade till vecka 16. Tävlingarna arrangerade av Borås Fältrittklubb, Zon Väst, ställdes in, och besked om ny tid för dem kommer.

Länk till resultatlistan i Högbo.

Länk till resultatlistan i Perstorp.

Länk till resultatlistan i Södertälje.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden