Hoppning, Ponny
3 april 10:23

Första omgången av ponnyallsvenskan avklarad

NationelltMed tre av fyra lagryttare felfria behövde inte Höga Kustens Sportryttarförening hoppa om om segern i zon Polars första omgång. Nu har samtliga sex zoner haft sina första omgångar, och redan till helgen väntar omgång II för halva gänget.

Första omgången av ponnyallsvenskan avklarad
Vinnarlaget i zon Polars första omgång. Foto: Svenska Ridsportförbundet

Höga Kustens Sportryttarförening såg ut att vara på väg mot omhoppning, men stod till sist som segrare med tre nollrundor i grunden. I det vinnande laget ingick inlånade Lea Östman/Athenas Bergling från Umeå Ryttarförening, Wilma Tjälldén/FH. Contador, Thindra Silfversten/Esperando SK och Selma Påhlsson/MBF Sprintino.

– Jag är så stolt över mina lagkamrater och tacksam över att få rida i laget tillsammans med dem, säger 15-åriga lagryttaren Selma Påhlsson till Ridsportförbundet.

Söndagens tvåa hos Högbo Ridklubb blev Vindelns Ridklubb, före Härnösands Ridklubb. Nu har samtliga sex zoner klarat av omgång I över Lätt A-höjd – i helgen är det dags för omgång II i zon Polar, Väst och Syd, vilket betyder att hindren höjs till LA+5 cm. Resterande tre zoner har sin andra omgång vecka 15.

Vecka 20 har omgång III – som går i Msv B – ridits i samtliga zoner och det står då klart vilka ponnylag som tagit sig till finalen på Strömsholm första veckan i juni – de två bästa från varje zon.

Resultat omgång I zon Polar

De toppade omgång I av ponnyallsvenskan

Zon Polar:
1) Höga Kustens SF
2) Vindelns RK

Zon Nord:
1) Equality Riders
2) Jump Club RF

Zon Central:
1) Runstens Equestrian
2) Stora Wäsby FK

Zon Öst:
1) Wetterbygdens HK
2) Vetlandaortens RF

Zon Väst:
1) Trollhättans SR
2) Harplinge RK

Zon Syd:
1) Flyinge RF
2) Tolleholms RF

Totalställning efter omgång I
Här rids omgång II och III
Regler ponnyallsvenskan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden