Körning
22 augusti 2015 17:30
Ridsportplus

Fortfarande öppet om medaljer

Medaljfrågan i årets SM i körning är fortfarande öppen. Efter en maratonkörning i fortsatt strålande sol över Ņstorp blev det en hel del omkastningar i resultatlistorna.

Fortfarande öppet om medaljer
Yngve Käll ligger tvåa efter två grenar. Ska det bli ännu ett SM-guld för en verklig veteran?

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Cecilia Qvarnström, Åstorp, startar ju sin gamle kompanjon Sacramento i SM-klassen. ” Sacke” som gjort det mesta och det bästa på hur många tävlingsbanor som helst under årens lopp hade tyvärr en hel del egna åsikter när det var dags för dressyrprovet, det blev bara en niondeplats i enbetsklassen och snacket gick;

  – Är han slut nu gamle Sacke?

  Men riktigt så illa är det inte. I maraton gjorde han och Cicci en uppvisning i hur det verkligen ska gå till så publiken bara jublade. Vilket ekipage!

  Inte nog med det, Ciccis nya förmåga Django kom sexa i den medelsvåra klassen trots att han var ganska fundersam över det här med hinder, inte minst i vattnet. Detta innebär att Cecilia Qvarnström, efter två grenar, är fyra i SM-klassen och tvåa i den medelsvåra.

  Johan Herner, Åsbo, fortsätter att kämpa längst upp i toppen. Han leder med både O’man och Barslunds Kanton. Är det guldläge för Johan i år? Det ser lovande ut och det är bara ett moment kvar.

  Ungdomarna imponerade även under maraton, inte minst supersnabbe Markus Clasén, Göteborg, med new foresten Brio. Hur fort går det egentligen att köra i ett vattenhinder?

  Hela ungdomsgänget får väl godkänt, inte minst Oskar Mortensen som nu gör sin sista tävling med lånade new forest-stoet Hot Lips. Oskar är tvåa i nuläget, leder gör Linda Wigren.

  Hetaste SM-klassen är fortfarande enbet, ponny och här håller VM-aktuella Linnea Kristiansen, Jönköping, undan även om det nu är minsta möjliga marginal till Lilleruds Karin Söderqvist och Why me. Emma Gustavsson, Vinslöv, med Windy Boy Rocket är även hon tätt efter. Räkna med en rafflande sista uppgörelse i den klassen i precisionskörningen.

  En allvarlig incident inträffade i slutet av tävlingen då Jenny Steens vagn välte och hennes häst kom lös. Tack vare snabba ingripanden av främst Jenny själv och medhjälpare hade man snart situationen under kontroll. När teamet väl fått undan hästen var dessutom reparationsgruppen blixtsnabbt på plats och fixade till hindret igen. Proffsigt skött av alla.

  I morgon, söndag ska årets SM-medaljer delas ut. Men räkna med hård strid och nya tuffa uppgörelser innan det är dags för prisutdelning.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden