Fälttävlan
26 januari 06:20

Förtjänstmedalj inom fälttävlan instiftas

FörtjänstmedaljFör att uppmärksamma insatser inom fälttävlanssporten instiftar R&B Eventer en förtjänstmedalj. Syftet är att belöna några av alla de eldsjälar som arbetar osjälviskt för sporten.

Förtjänstmedalj inom fälttävlan instiftas
Mottagarna av förtjänstmedaljerna utses av en namnkunnig kommitté. Här syns en av dem som väljer ut eldsjälarna som belönas, nämligen Anna Freskgård. Foto: Roland Thunholm

R&B Eventer stöttar svensk fälttävlan och dess fortsatta utveckling. Ingrid Andersen och Jon Andersen driver R&B Eventer som grundades 2015. Nu instiftar R&B Eventer en förtjänstmedalj för att uppmärksamma insatser inom fälttävlanssporten.

”Det krävs massor av jobb för att genomföra en fälttävlan, ett stort antal människor bidrar med tid och resurser för att det ska bli tävlingar. Oändliga är de ideella arbetstimmar som läggs ned av funktionärer, banbyggare och andra eldsjälar. Dessa insatser görs ofta i det tysta och utan egen vinning. Att ersätta dessa människor är i det närmaste omöjligt. För att uppmärksamma och belöna några av dessa insatser har en förtjänstmedalj inom fälttävlan instiftats.” Så beskriver R&B Eventer syftet med förtjänstmedaljen.

”Syftet är att lyfta fram personer som betyder mycket för sporten. Det kan vara ideellt arbete under lång tid, osjälviskt stöd för sporten, insatser inom sponsring eller utveckling av sporten”, fortsätter beskrivningen.

Medaljerna finns i valörerna brons, silver och guld.

För att utse värdiga mottagare av medaljerna har en namnkunnig kommitté skapats. I kommittén ingår Henrik AdnervikAnna NilssonLars ChristenssonAnna Freskgård och Jon Andersen.

Medaljerna kommer att delas ut årligen i samband med R&B Eventers årliga avsuttna träff Startskottet. Nästa träff äger rum på Flyinge den 12 februari. Då kommer också namnen på de som belönats med årets medaljer att offentliggöras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden