Hoppning
16 september 2019 14:11

Fotledsfraktur för Shane Breen efter krock

OturPå helgens tävlingar i Saint Tropez blev det en lite väl händelserik framridning för toppryttaren Shane Breen. Under uppvärmningen på Global Champions Tour-meetinget inträffade en lättare krock, men irländaren startade ändå i klassen - efteråt visade det sig att Breen fått en fraktur i fotleden.

Fotledsfraktur för Shane Breen efter krock
Shane Breen, här på Ipswich van de Wolfsakker, får ett par veckors ofrivillig vila efter en fraktur. Foto: Stefano Grasso

– Det var en olycklig olycka som inträffade när jag passerade en annan häst. Det var gott om plats, men när jag galopperade förbi så viftade den andra hästen på svansen. Min häst blev rädd och hoppade åt vänster, men där var en annan häst som jag krockade in i med mitt ben mot hans höftben, berättar Shane Breen för World of Showjumping.

Efter händelsen hade Breen ont, men genomförde ändå klassen på ett bra sätt och red hem en placering. När han senare besökte sjukvårdspersonal på tävlingsplatsen kom de fram till att han nog borde besöka sjukhuset. Där upptäcktes en mindre fraktur i fotleden, men Breen har förhoppningar på att skadan ska läka snabbt och att han snart är tillbaka i sadeln igen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden