Sport
25 augusti 2017 08:30

Från pallen till Topp 10

De tre lagmedaljörerna hade knappt hunnit smälta framgången innan siktet var inställt Saab Top 10 Dressage på Friends Arena i början på december. Guld-Werth, silver-Dufour och brons-Kittel vittnade om vad tävlingen betyder för sporten.

Från pallen till Topp 10
Från vänster silvermedaljören i lag Cathrine Dufour, bronsmedaljören Patrik Kittel och guldmedaljören Isabell Werth med Friends Arena inställt i siktet. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Under ledning av tävlingsgeneralen Ulf Rosengren informerade Patrik Kittel, Isabell Werth och Cathrine Dufour pressen och intresserade om dressyrens nya stortävling. Det blir den tävling som kommer att ha mest prispengar genom tiderna, en rejäl prispott och en bil redan i år. Under nästa år blir det ännu ett rejält tillskott i kassan för de högst rankade ryttare som får inbjudan. Ulf Rosengren har med sponsorn Saabs hjälp sett till att det verkligen är lönt att åka till Stockholm i slutet på november.


Ulf Rosengren presenterar sitt koncept inför de nyblivna medaljörerna och ett stort antal intresserade i publiken. 

Patrik Kittel har varit involerad i planeringen och upplägget kring serien som löper över flera år.
– Vi ville gärna göra en kombination av de bästa ryttarna, det bästa formatet som är küren och presentera det för en toppenpublik.

Isabell Werth har varit del av världstoppen länge och är en stark advokat, både bildligt och i verkligheten, för mer prispengar i dressyren men det har varit svårt. Med sina topplaceringar på rankningen är hon så gott som garanterad en startplats.
– Vi har längtat efter en topp-10 länge, flera försök har gjorts tidigare men ingen har orkat genomföra det till slut. Jag var otroligt imponerad av arenan på Friends, en härlig show med massor av entusiastisk publik. Det gav definitivt mersmak efter första besöket.

Cathrine Dufour deltog i Stockholm och gjorde succé genom att även rida showklasser och hoppa förutom att visa upp sig och Atterupgaards Cassidy i fin form.
– En så speciel tävling för mig, det var både skrämmande att rida fram bland hopphästar och härligt att vara mitt ibland det. Det var en en fantastisk show för oss ryttare, jag hade roligt. Om jag vann något av de fina prispengarna så skulle de hamna på banken för sparkontot som ska gå till flera hästar.

Patrik Kittel satsar för att kunna vara med och han talade för både sig sjlv och Dufour i den avsikten.
– Vi hoppas kunna klättra på rankningen så att vi kan vara med, Isabell lär vara etta-tvåa-trea med sina fina hästar så hon behöver inte oroa sig alls. Tävlingsorganisationen har en plats till en svensk ryttare bland de åtta och två wildcards som vi kan ge till nya heta ekipage.

Hör Patrik berätta om sin medalj och vad han ser att svensk publik kan få ut av Saab topp 10 dressage på Friends arena 30 november till 3 december.

Inspelad intervju Patrik Kittel

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden