Körning
16 augusti 2019 21:20

Fransk ledning efter dressyren – blygsamma svenska resultat

EM i fyrspannFredrik Persson på sjuttonde plats och Axel Olin på trettiofjärde. Inte helt optimalt för Sveriges del när Europamästerskapet i fyrspannskörning idag drog igång i tyska Donaueschingen. Men det är mycket kvar.

Fransk ledning efter dressyren – blygsamma svenska resultat
Fredrik Persson lyckades bäst av svenskarna i fredagens dressyrmoment och ligger på en sjuttonde plats vid EM i fyrspannskörning (arkivbild). Foto: Jenny Schwieler Staaf

I ledningen allteftersom dressyren rullade på låg länge Nederländernas Bram Chardon på 43,98. Det såg bra ut och när sedan pappa Ijsbrand Chardon körde in på 43,92 såg det ännu bättre ut ur nederländsk synpunkt.

Men Frankrikes Benjamin Aillaud ville ännu mer och tog sig raka vägen upp i topp med en körning som gav 42,58.

Benjaminaillaud_foto_jennyschwielerstaafimg_2323
Frankrikes Benjamin Aillaud ligger i ledning efter dressyren (arkivbild) Foto: Jenny Schwieler Staaf

För Sveriges del var resultaten mer blygsamma. I dagsläget finns det ju bara två spann kvar, Johan Dengg valde ju att avsluta sin internationella körkarriär efter Europamästerskapet i Göteborg för två år sedan.

Men Team Persson och Team Olin kämpar på, bäst idag var Fredrik Persson med en sjuttonde plats, medan Axel Olin blev nummer 34.

Fredrik fick 56.77 med bland annat flera nior för allmänt intryck och presentation, medan Axels sätt att få hästarna att skritta andra omgången inte föll domarna i smaken och den engelske domaren satte bara en trea.

Sexa efter dressyren ligger just nu de svenska ungdomarnas uppskattade tränare, Belgiens Glenn Geerts, femma är ännu en nederländaren Koos de Ronde och på fjärde plats ligger Tysklands Georg von Stein.

Tyskland har nio ekipage med i tävlingen och de har också engagerat regerande världsmästarkusken Boyd Exell som extra coach.

41 kuskar på startlinjen under detta EM – tre av dem är kvinnor – Englands Pippa Bassett, Tysklands Mareike Harm och Anna Sandmann.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-