Hoppning
14 april 2023 15:10

Fräsch Casall firades med tårta på sin födelsedag

InternationelltRolf-Göran Bengtssons tidigare tävlingskamrat och den framgångsrike avelshingsten Casall firades lite extra tidigare i veckan.

Fräsch Casall firades med tårta på sin födelsedag
Casall under Rolf-Göran Bengtsson vid VM 2014. ArkivFoto: Roland Thunholm

Det var på torsdagen som Casall (HOLST, hingst f 1999 e Caretino-Lavall I, uppf Wilfried Thormann, äg Holsteinerverband) uppmärksammades lite extra ännu en gång.

Nyligen fick han utmärkelsen Århundradets hingst av holsteinerförbundet och han är bland annat med i GCT:s Hall of Fame.

Hingsten, som bland annat blev fyra på VM i Frankrike 2014 och ingick i det svenska bronslaget på EM i Danmark 2013, har nu blivit 24 år, och det var detta som gjorde att han bland annat fick en riktig hästtårta med äpplen och morötter på torsdagen.

Enligt holsteinerförbundet är hingsten fader till över 90 hästar som går eller har gått 1,60-hoppning samt över 200 godkända hingstar. Dessutom är han fortfarande fräsch och vid god hälsa, så det kan bli ännu fler framgångsrika avkommor då Casall numera helt ägnar sig åt avelsarbete sedan 2017.

Holsteinerförbundet hyllar Casall på sin Instagram.

Här kan du se en tidigare gjord hyllningsfilm där historien om den levande legendaren också berättas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden