Hoppning
29 november 2013 21:54

Peder red hem bilen

(Uppdaterad) Globen var mer välfylld till kvällens 1,50-hoppning när topp 10-ryttarna och svenska eliten red sina bästa hästar. Fredricson-klanen gjorde det igen och det är hittills ett makalöst meeting för Grevlundagården. Peder Fredricson i topp med H&M Cash In.

Peder red hem bilen
Peder Fredricson inledde bilsviten i Globen 2012 och tog sin andra bil här. -Jag kände att detta kunde vara min och Cash Ins klass, sa Peder efteråt. BILDBYRÅN STR

Helgens första riktiga kraftprov Volkswagen Cup  med en bil i potten hade 20 startande med hinder på 1,50-höjd, tolv hinder över två faser.

Peder Fredricson är fast besluten att göra det mesta av sin Stockholmsweekend och lade upp ett vasst tempo i fas två med H&M Cash In. Det gav ledning som stod sig långt in klassen med tiden 26,16 sekunder.

Noltes Küchengirl och Marcus Ehning gjorde ett bra försök att klå tiden och stoet har mycket kvar att ge, högt över hindren och med på noterna. Det räckte dock bara till en andra plats på tiden 27,23 sekunder.

Europamästaren Roger-Yves Bost med Nippon d’Elle visade att tiden gick att slå men fick förargliga fyra fel. Samma öde drabbade Angelica Augustsson och Mic Mac du Tillard som fick snabbast tid hittills med 25,94.

Jens Fredricson och RS Lunatic satsade mer än järnet i stigbyglarna. Det rök i kurvorna när Jens var fast besluten att ro hem bilen före lillebror Peder. Lunatic hoppade bättre än bra och en djärv sväng till H&M-hindret höll på att bli dyr men de klarade det. Det fattades dock fyra hundradelar mot Peders tid.

Douglas Lindelöw och Talina satsade fullt ut och gjorde en enkel felfri grundomgång och laddade sedan för att göra vad de kunde mot tiden men det räckte inte mot Fredricson-bröderna.

Jens Fredricsons tidigare häst Callahan reds till en fin nollrunda av Gerco Schröder och ekipaget visade sig var snabb. Med tiden 26,36 var den fortfarande mycket vackre hingsten klart konkurrenskraftig, roligt för svenska stoägare med många fina avkommor.

Sista startande Ben Maher med fantastiske Tripple X III gjorde en fin grundomgång men en helt okarakteristisk andrafas, där det blev ett missförstånd inför det rättuppstående H&M-hindret. Tripple X III var nära att få en bom mellan frambenen men redde ut situationen och kunde ta sista hindret.

Uppdaterat
Peder Fredricson hade en klar plan redan när han gick banan.
– Jag insåg att min långgalopperande häst skulle ha en fördel. Jag kunde gå in i kombinationen på ett galoppsprång mindre än de andra. Det förstod jag när vi gick runt på de andra ryttarnas diskussioner, förklarade Peder.
-Det gav mig ett försprång redan där och som andra ryttare i klassen satte jag press på konkurrenterna redan från start. Jag fick till en perfekt runda.

Jens Fredricson förklarade att om han inte själv stod överst på prispallen var det Peder som skulle göra det, ingen annan – men brorsan är helt okej.
– Vi kom fel inför H&M-hindret. Jag såg distansen men Lunatic visste inte riktigt vart han skulle så när han fick det klart för sig ville han ta ett galoppsprång till och det lät jag honom göra. Därför klarade han hindret. Det kostade dock en halv sekund både före och efter hindret. Därför blev det bråttom bråttom hem, skrattade Jens.
– Hade jag fått till en perfekt runda hade jag kanske grämt mig lite men nej, jag tänker inte så. Min häst var fantastisk idag och jag är jätteglad att bli tvåa idag.

För Peder har det mesta gått åt rätt håll den här säsongen och det är flera faktorer som spelar in.
– Mina två hästar är ett år äldre nu. De gick här förra året men har utvecklats fint sedan dess. Jag har fantastiska hästägare som satsar på mig och ett bra team. Det gör att jag tar i lite extra för att lyckas. Alla faktorerna tillsammans gör att det fungerar som det ska. Cash In har utvecklats från en ren utomhushäst till att fungera bra inomhus också. Det är en fantastisk häst att rida.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden