Avelsnyheter
4 maj 14:02
Ridsportplus

Fredrik Linell: ”Det är en stor grej”

Hallå där Familjen Linell är uppfödare till SWB-valacken Texas som nyligen vann franska mästerskapen i Fontainebleau. Här beskriver Fredrik Linell känslan och berättar om Texas mor och valet av hingst.

Fredrik Linell: ”Det är en stor grej”
Fredrik Linell, till höger, berättar om familjens uppfödning Texas som rids av Penelope Leprevost. Foto: Privat/Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Texas (SWB val f-11 e Tornesch-Robin Z, uppf Göran Linell, äg E.A.R.L L’eden och SE Levallois) är stoet Pangeas fjärde avkomma, liksom morbror till familjen Linells hingst Lloyd 1428. Texas såldes till Tärnö Säteri på SSHS-auktionen 2014. 2020 tog franska världsryttaren Penelope Leprevost, med både OS- guld VM-silver i lag på meritlistan, över tyglarna och i september 2021 debuterade ekipaget internationell 1,50. För en vecka sedan blev ekipaget franska mästare.

Hur kändes det när Texas vann franska mästerskapen?
– Det är en stor grej, man hoppas ju alltid. Det känns som att vi är på rätt spår, säger Fredrik Linell.

Pangea är mamma till många flera av era hästar, varför valde ni just Tornesch som pappa till två av dem?
– Vi tycker han är trevlig och att han gick bra. Han hoppade ju de stora klasserna. Med avel vet man aldrig exakt, men det känns lite säkrare så. Texas bror Painriche blev såld till Danmark, säger Fredrik Linell.

Hur är Pangea?
– Känslig, försiktig i hoppningen. Väldigt trevlig. Jag har vunnit en hel del tillsammans med henne i 1,50-klasser. Det är inte alltid lätt att ta beslutet att ta ett sto till avel, men det var det när det gäller Pangea. Hennes syster Kiara är väldigt fin.

Hur tänker ni vid val av hingstar?
– Vi använder vår egen hingst, men det går inte på den stammen. Vi har inte bestämt något ännu om vilka hingstar som ska användas. Man får ju prova lite nytt också. Det finns en hingst som heter Aganix som ser fin ut, så honom ska vi nog använda till något sto.

Följer ni era uppfödningar?
– Oh ja. Så mycket som möjligt. Det går ju lätt när de tävlar på hög nivå.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden