Körning
6 februari 2015 07:00

Fredrik Persson kör WC-final

Fredrik Persson är en av sju kuskar som till helgen ska köra världscupfinal för fyrspann i Bordeaux, Frankrike.

Fredrik Persson kör WC-final
Fredrik Persson, här vid fjolårets andraplats i Mechelen, kör världscupfinal i helgen. Hippo Foto

Finalen körs inte riktigt på samma sätt som de tidigare kvalen. Det börjar med en omgång på lördag. 50 procent av skillnaden mellan omgångens vinnare och respektive övriga kuskar görs om till sekunder som tas med till söndagens första omgång, där lördagsvinnaren alltså startar på noll. De tre bästa från söndagens första omgång får sedan fortsätta till en avgörande finalomgång. Resultat från den första söndagsomgången tas med till den andra rundan.

Kvalade till finalen är den regerande världscupmästaren Boyd Exell, Australien, tillsammans med Koos de Ronde, Holland, Fredrik Persson, Sverige, Ijsbrand Chardon, Holland, Christoph Sandmann, Tyskland och Georg von Stein, Tyskland. De får sällskap av den franske kusken Sébastien Mourier, som fått ett wild card till finalen och ska köra sin första inomhustävling.

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden