Körning
19 maj 2014 06:30

Fredrik Persson nia i Windsor

Fyrspannskusken Fredrik Persson blev bäste svensk i körningen vid Royal Windsor Horse Show i Storbritannien med en nionde plats. Men tävlingen började allt annat än enkelt för svensken.

Fredrik Persson nia i Windsor
Fredrik Persson slutade efter en del svårigheter på en niondeplats i Windsor.

Vetchecken godkände inte en av hästarna från Team Persson och då fick Fredrik Persson sätta in sin reservhäst istället. Den hästen har aldrig gått ett maraton förut – snacka om tuff debut. Men det gick vägen. Fredrik Persson, som låg på åttondeplats efter dressyrkörningen, körde in på en niondeplats i maraton. Detta e ett startfält på 30 kuskar, många av dem med världsmästarmeriter.

I precisionskörningen blev det en 13:e plats men trots 7,34 straff där kunde Fredrik Persson behålla sin niondeplats totalt. Vann fyrspannsklassen gjorde USA:s Chester Weber som inledde med att köra sin dressyr på 31,38 straff. Inte ens Australiens Boyd Exell nådde de nivåerna utan blev tvåa på 36,10. Weber blev fyra i maraton men när han sedan inte hade några som helst problem att vinna precisionskörningen var saken klar. Dressyrkungen hade bevisat sin klass över hela linjen. Chester Weber har åtta hästar som matchas mot VM och han siktar stenhårt på medalj där. Windsor var en bra formkontroll.

Svenska parkusken Eva Ottosson gjorde Windsordebut. Hon inledde med en något blygsam tolfteplats i dressyren. I maraton gick det undan men kanske inte helt lätt att debutera här bland en massa merittyngda och snabba kuskar. Eva Ottosson blev elfte ekipage i mål, hon var nöjd, hästarna hade skött sig fint. I precisionen blev det en del fel och en 13:e plats men det innebär ändå att Eva Ottosson blev tia totalt.

Fyrspannskusken Johan Dengg var också på plats i Windsor. Efter en tråkig dressyrstart där han blev sist i resultatlistan på plats 32, lyckades han klättra några placeringar och slutade på plats 25 totalt.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden